41 Deniz ve Havacı generalin de gözü YAŞ'ta

Haber Giriş : 10 Haziran 2005 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZ Kuvvetleri Komutanlığı'nda üç koramiral bir üst rütbeye terfi sırasında bulunuyor. Bir kişi oramiral olurken, bir kişinin rütbe bekleme süresi ise uzatılacak. Deniz Kuvvetleri'nde 3 tümamiral, 11 tuğamiral ve 7 albayın terfisi gündemde.

KORAMİRALLER Muzaffer Metin Ataç (Kuzey Deniz Saha Komutanı), Şükrü Taner Ezgü (Genelkurmay MEBS Başkanı), Lütfü Sancar (Güney Deniz Saha Komutanı).

TÜMAMİRALLER A. Feyyaz Öğütçü, E.Murat Bilgel, Engin Heper.

TUĞAMİRALLER A. Vehbi Alpman, Necati Kurt, H.Yalçın Kavukçuoğlu, M. Ali Çınar, Mustafa Baha Eren, Hasan Ömer Akdağlı, Ahmet Aksoy, Abdullah Can Erenoğlu, Ahmet Şenol, Abdullah Mete, Nazım Çubukçu.

Hava Kuvvetleri'nde ise bu yıl rütbe bekleyen üç korgeneral var. Bir korgeneral orgeneralliğe terfi ederken bir kişinin de rütbe bekleme süresi uzayacak. Ayrıca 7 tümgeneral, 12 tuğgeneral de listede. Bu yıl 2 tümgeneralin korgeneral, 4 tuğgeneralin tümgeneral, 8 albayın ise tuğgeneral olması bekleniyor.

KONGENERALLER Aydoğan Babaoğlu (Plan Prensip Başkanı), İsmail Özalp (Hava K.K. Lojistik Komutanı), Erdoğan Karakuş (Genelkurmay ATASE Başkanı)

TÜMGENERALLER S. Şevket Dingiloğlu, Murat Bulgan, Volkan Tiryakiler, Rasim Arslan, Korcan Pulatsu, Ömer İnak, Erol Özgil.

TUĞGENERALLER Rıdvan Ulugüler, Ahmet Dinçyürek, Taylan İnce, M. Ali Bülent Tuzcu, Orhan Uğurluoğlu, Ö. Bayram Arguz, Fuat Özakdağ, Kürşat Atılgan, Semih Birdoğan, Yavuz Akince, Mehmet Bali, A. Çetin Targan.

JANDARMA GEN. KOM. Korgeneral: Mehmet Çavdaroğlu (Kurmay Başkanı), Tümgeneral: Abdulkadir Eryılmaz. Tuğgeneraller: Mecit Korkut, K. Ali Esener, Kemal Bayalan, Halil Helvacıoğlu, Levent Ersöz, Hüseyin Güçlü, H. İbrahim Tüysüz.

GÜLHANE ASK. TIP AKD. Tuğgeneraller: Erdal Gökçay, A. Haluk Kaplan, M. Zeki Bayraktar , İ. Hakkı Koçar, Ergun Demiralp.

ASKERİ YARGITAY Tuğamiral: Ferhat Ferhanoğlu.

ASKERİ YÜKSEK İDARE MAHKEMESİ Tuğgeneral: Erol Alpar.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber