Adliyenin yeni kapısı için bile tören yapılıyor!

Haber Giriş : 10 Haziran 2005 07:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Adliyesi'nin yeni yapılan giriş kapısı vali, belediye başkanı, cumhuriyet başsavcısı ve rektörün katıldığı törenle hizmete açıldı.
Valilik ve adliye ile birçok resmi dairenin bulunduğu binaya yeni bir giriş kapısı yapıldı. İnşaat çalışması 2 ay süren ve 20 bin YTL'ye tamamlanan kapının açılış törenine Vali Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı AKP'li Burhan Yenigün, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yücel Aşkın ile davetliler katıldı. İlk girişte adliyeye açılan kapının kurdelesini Tanılır, Yenigün ve Kaçan ile birlikte kesti.

Büyük rahatlama
Tanılır, halka en iyi hizmeti sunmak ve işleri kolaylaştırmak için yaptıkları çalışmalardan birinin bu kapı olduğunu söyledi. Tanılır, Adliye, vilayet ve birçok kuruma girişlerin tek kapıdan olması nedeniyle yoğunluğa neden olduğunu belirtti.
Başsavcı Kaçan, kapının büyük rahatlama getirdiğine dikkat çekerken, yeni adliye binası yapma planlarının olduğunu söyledi. Kaçan, adliyede sergi alanı yapılacağını da belirterek, "Cezaevinde mahkûmların yaptığı elişlerini sergileyerek satışa sunacağız. Eski kapının bulunduğu yeri sergi alanı yapacağız" dedi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber