Protokol, engellilere dikkat çekmek için sandalyelerine oturdu

Çorum'un Alaca ilçesinde, Engelli Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda protokol, sorunlara dikkat çekmek amacıyla engellilerin sandalyelerine oturdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alaca Engelliler Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Çorum Vali Yardımcısı Osman Ebiloğlu, Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, İlçe Belediye Başkanı Muhammet Esat Ayvaz, Emniyet Müdürü Sedat Haşimoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Boğazkale Kaymakamı Murtaza Dayanç, hayalinin engelsiz bir Türkiye olduğunu söyledi. Her insanın, aslında bir engelli adayı olduğunu belirten Dayanç, engellilerle yakından ilgilenilmesi ve haklarında yenilikler yapılması gerektiğini kaydetti.

Alaca Engelliler Derneği Başkanı Avukat Ahmet Görür ise katılımlarından dolayı protokol üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Her insanın, kendini engelliler yerine koyarak hayatını yaşaması gerektiğini belirten Görür, engellilerin haklarının daha fazla olmasını istedi. Engellilik konusunda hükümetin büyük adımlar attığını dile getiren Görür, yaşamlarının daha kolay olması için her alanda engelliler için çalışma yapılması gerektiğini aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber