'Adana ve Mersin'i birbirinden ayrıştırmayın'

Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED)'nun aylık olağan toplantısında Adana ve Mersin'in kalkınması için ortak hareket etme kararının alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2013 Akdeniz Oyunları'nın birkaç dalının Adana'da yapılması kararının kamuoyunda tartışma meydana getirdiği hatırlatılarak iki kentin geleceğinin ortak olduğu ve bu geleceğe birlikte yürüme konusunda görüş birliği sağlandı.

DASİFED'in aylık olağan toplantısı Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) ev sahipliğinde 20. Cadde Marina'da gerçekleştirildi.

Toplantıda Adana ve Mersin'in kalkınması için ortak hareket etme kararının alındı. 2013 Akdeniz Oyunları'nın birkaç dalının Adana'da yapılması kararının kamuoyunda tartışma meydana getirdiği anımsatılarak, iki kentin geleceğinin ortak olduğu ve bu geleceğe birlikte yürüme konusunda görüş birliği sağlandı.

DASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça, Adana ve Mersin'i birbirinden ayırmadan bölgenin kalkınması için ortak adımların atılmasının gerekliliğine işaret etti.

DASİFED olarak bölgenin gelişmesine öncülük etmek istediklerini ifade eden Onatça şöyle devam etti:

?Adana SİAD'ları Mersin'deki organizasyonlara destek veriyor. Konu hakkında tartışma meydana getirmek yüklerin bir kısmının Adana tarafından paylaşılacak olmasının önemine dikkat çekelim. Adana ve Mersin'i birbirinden ayrıştırmadan sadece bölgenin geleceğine yönelik ortak adımları hep birlikte atalım. Bizler üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber