Belediye Başkanı Edis: 'Depreme hazırız' diyememenin hüznünü yaşıyorum

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "Yeni yapılarda bina sağlamlığına dikkat ediyoruz. Kentsel dönüşümle de zayıf binalarımızı güçlendiriyoruz. Bütün bu çalışmalarımıza rağmen deprem ve afetler konusunda henüz yeterli bilince ulaşamadığımızı ve bu konuda tüm birimlerimizle 'depreme hazırız' diyememenin hüznünü yaşıyorum." dedi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, 'Deprem Riski ve Alınabilecek Önlemler' konulu sempozyum düzenlendi. Burada konuşan Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "1943 depreminin yıkıcı etkisini iliklerimize kadar yaşamış bir ilçeyiz. 1943 depreminde 2 bin 848 ölü, 5 bin yaralı oldu. 40 bin yıkılmış bina ve yüzde 75i yıkılmış bir ilçe olarak deprem korkusunu hala içimizde yaşıyoruz. Belediye olarak bunun bilincinde hareket ediyoruz. Yeni yapılaşmada bina sağlamlığına dikkat ediyoruz. Kentsel dönüşümle de zayıf binalarımızı güçlendiriyoruz. Bütün bu çalışmalarımıza rağmen deprem ve afetler konusunda henüz yeterli bilince ulaşamadığımızı ve bu konuda tüm birimlerimizle depreme hazırız diyememenin hüznünü yaşıyorum."

diye konuştu.

Sempozyuma katılan AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır'da yaptığı konuşmada, "Artık vatandaşların bina alırken, binanın sağlamlığı ve depreme karşı dayanıklılığını araştırıyor. Bu depreme hazırlık açısından güzel bir gelişme. Ayrıca nasıl araçlarımızın sigortasını yaptırıyorsak, evlerimizi de sigortalatmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber