Dadaş Film Festivali'nin bu yılki onur konuğu Kadir İnanır

Erzurum'da 14- 19 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan 7. Uluslararası Dadaş Film Festivali'nin onur konuğu Kadir İnanır seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dadaş Film Festivali organizatörü ve sinema eleştirmeni Nil Gürpınar, pazartesi günü başlayacak olan festivalle ilgili bir restoranda basın toplantısı düzenledi. Gürpınar, bu yılki festivalin onur konuğu olarak Kadir İnanır'ın belirlendiğini söyledi. 'Çocuk Hakları' temalı film festivalinde ayrıca İran sinemasının tanıtılacağını belirten Gürpınar, her yıl bir ülkenin sinemasına yer verdiklerini dile getirdi. 5 gün sürecek olan Dadaş Film Festivali'nin pazartesi günü kortej yürüyüşüyle başlayacağına değinen Gürpınar, İnanır'ın film afiş sergisine ve onur ödülü törenine katılacağını ifade etti.

JAMES BOND ERZURUM'A GELİYOR

Nil Gürpınar ayrıca İstanbul ve Adana'da çekimleri devam eden James Bond serisinin son filmi Skyfall'un bazı sahnelerinin Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Tortum Şelalesi'nde çekileceğini açıkladı. Film yönetmeni ve yapımcılarının Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ile görüştüğünü dile getiren Gürpınar, "James Bond Erzurum'a geliyor. Bu ayın sonuna kadar James Bond'un Skyfall serisinin bazı bölümleri Tortum Şelalesi'nde gerçekleştirilecek. Bu da Erzurum'un ve Tortum Şelalesi'nin dünyada tanınmasına önemli bir vesile olacak." şeklinde konuştu.

Gürpınar, filmin başrol oyuncusu Daniel Craig'in de çekimler kapsamında Erzurum'a geleceğini sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber