Kılıçdaroğlu'ndan annelere: Sizin el koyduğunuz sorun çözülür

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kavgada bile poşusunu, leçeğini, yazmasını ortaya atan ana, kavgayı bitirir. Öyleyse haydi anneler, artık söz de, karar da sizin olsun. Bilin ki sizin el koyduğunuz sorun çözülür ve gelecek anneler günü çok daha mutlu, çok daha huzurlu kutlanır.'' dedi.

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, annelerin çok kutsal olduğunu, evlatların her yıl olduğu gibi, bu yıl da Anneler Günü'nde, annelerini ziyaret ederek ellerini öpeceklerini, en güzel sözleri söyleyeceklerini söyledi.

Bunların her evladın görevi, her annenin de hakkı olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: ''Çünkü sizler, yeri asla doldurulamayacak, paha biçilemeyecek değerlerimizsiniz. Öylesine kutsal bir değersiniz ki, Peygamberimiz Hazreti Muhammed, 'cennet anaların ayakları altındadır' demiş. Yetim hakkı yemeyen, kul hakkına göz dikmeyen, yalan söylemeyen, insan ve yurt sevgisiyle dolu herkesin gitmeyi dilediği cenneti, anaların ayakları altına sermiş. Peki, böylesine kutsal, böylesine saygın, yemeyip, yediren, içmeyip içiren, canından can veren anneler, günümüzde neden mutsuz?''

Annelerin mutsuz olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, boşanmaların neden arttığını, şiddetin neden durmadığını sordu. Kılıçdaroğlu, annelerin kız çocuklarının gelin, erkek çocuklarının da çırak olacak diye yüreğinin sıkıştığını, gözü gibi koruduğu çocuklara bir bardak sağlıklı süt bile içirilemediğini ileri sürdü.

Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, mesajında, ''Biliyorum ki, kavgada bile poşusunu, leçeğini, yazmasını ortaya atan ana, kavgayı bitirir. Öyleyse haydi anneler, artık söz de karar da sizin olsun. Çıkın ortaya, biz de varız deyin, sesinizi yükseltin ve sorunlara el koyun. Bilin ki sizin el koyduğunuz sorun çözülür ve gelecek anneler günü çok daha mutlu, çok daha huzurlu kutlanır.'' ifadelerine yer verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber