Çimlere basın diyoruz

AA Editör Masası'nda sosyal medyayı nasıl kullanmaya başladığını anlatan Eroğlu, Twitter takipçilerinin ilginç sorularını da yanıtladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mayıs 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuk olduğu AA Editör Masası'nda, sosyal medyadaki takipçilerinden gelen ilginç taleplerine kadar pek çok konuyu paylaştı.

AA Yeni Medya Editörü Hamdi Çelikbaş'ın Eroğlu'nun Twitter hesabının bulunduğunu ve kabinede en aktif kullanıcılardan biri olduğunu, bazen gece 01.00-02.00'da tweet yazdığının görüldüğünü ifade etmesi üzerine Bakan Eroğlu, ''Bazen öyle oluyor, uyku tutmayınca 'bakıyım ne yazmışlar' diye giriyorum, en çok yoldan yazıyorum arabayla gelirken takır takır, geçerken bazen ilçelere, illere selam veriyorum, mesela selam olsun Polatlı'ya diye'' dedi.

Biz çimlere basın diyoruz

Çelikbaş, Bakan Eroğlu'na Twitter'dan takipçilerinin ilginç sorularını da yöneltti.

Twitter'dan bir takipçinin ''çimlere basmak yasaktır tabelaları ne zaman kalkacak'' sorusuna üzerine Eroğlu, ''Bu doğru değil aslında çimlere basılması lazım, hatta biz de çimlere basın diyoruz Orman Bölge Müdürlüğü'nün alanında 'çimlere basın' diye tabela asacağız'' diye konuştu.

Sosyal medyayı Malezya Başbakanı tavsiye etti

Bakan Eroğlu, sosyal medyayı daha fazla kullanmaya başlama hikayesini de şöyle anlattı:

"Benim aslında vaktim çok az, sosyal medyayı pek kullanmıyordum. Bir gün Türkiye'ye gelen Malezya Başbakanına baktım Facebook'a, Twitter'a giriyor. (Sayın Başbakan nasıl fırsat buluyorsun, ben Bakan olarak fırsat bulamıyorum) deyince, 'bu önemli, sana tavsiye ederim, halkın nabzını yokluyorsun' dedi. O gün Twitter hesabını açtım''

Anayasa'da çevre olmazsa olmaz

Bakan Eroğlu, AA Editör Masası'nda, bakanlık çalışmalarını da anlattı.

''Bir Anayasa süreci var, bütün ülkemizi ve vatandaşlarımızı ilgilendiren. Çevre ile ilgili bir müdahilliğiniz olacak mı'' sorusu üzerine Eroğlu, çevre profesörü olması nedeniyle çevre ve ormanlarla ilgili çalışmaları bulunduğunu söyledi.

Çevre ile ilgili ne kadar problem varsa özellikle sosyal medya ve e-posta yoluyla kendisine geldiğini belirten Eroğlu, ''Ben de artık Bakanımı rahatsız etmeyeyim diye bir müsteşar yardımcısına dedim ki 'e-postaya bak'. Ona aktarıyorum. Bazen 'Artık ben çevreden sorumlu değilim ama mesajınızı şuraya gönderdim' diyorum. Ama bütün çevre meseleleri bana geliyor'' dedi.

Anayasa'da, ormanlarla ve çevre ile ilgili bölümlerin kesinlikle yer alacağını ifade eden Eroğlu, ''Şu an hazırlık yapılıyor. Ormanlarla ilgili çalışma yapılıyor. Bir taslak çıksın ortaya. Çevreyi korumamız lazım. Çevre olmazsa olmaz'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber