10/06/2005'in önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2005 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Başbakan Erdoğan'ın ABD temasları...

- Başbakan Erdoğan, New York'ta Anti Defamation League tarafından onuruna düzenlenen kahvaltı ve ödül törenine katılacak.

- Amerikan medya kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunacak olan Erdoğan, "Business Council International Understanding" kuruluşunun öğle yemeğine katılacak.

- Connecticut'a geçerek Skorsky üretim tesislerini gezecek olan Erdoğan, New York'a dönüşünde Türkevi'nde Türk dernekleri ile görüşecek ve onuruna verilecek resepsiyona katılacak.

- Başbakan Erdoğan, Ahmet Ertegün'ün düzenleyeceği akşam yemeğine katıldıktan sonra Türkiye'ye hareket edecek.

2- TBMM Başkanı Arınç, "Uluslararası İnsancıl Hukuka Saygı" adlı kitabın tanıtımına katılacak ve Zambak Yayınları Genel Müdürü Orhan Keskin'i kabul edecek.

3- İlköğretim okulları ve liselerde 2004-2005 Eğitim-Öğretim Yılı sona eriyor.

- 10 milyon 565 bin ilköğretim öğrencisi ile 3 milyon 39 bin ortaöğretim öğrencisi, yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline girecek.

- Milli Eğitim Bakanı Çelik, Ankara Yenimahalle'deki Yahya Kemal Lisesi'nde karne dağıtım törenine katılacak.

- Çelik, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Kardeş Kurum Projesi" protokol imza törenine de katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, İzmir Büyükşehir belediye Başkanı Kocaoğlu ve UNIVERSIDE İcra Kurulu Başkanı Aksoy ile birlikte İzmir'de UNIVERSIADE'in tanıtım toplantısına katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şener, Sivas'ta...

- Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde çeşitli programlara katılacak olan Şener, kendisinin eğitim gördüğü ve adının verildiği okulu ziyaret edecek, kaymakamlık tarafından yaptırılan Sosyal Market'in açılışına katılacak.

6- Devlet Bakanı Atalay, TOBB Konferans Salonu'nda yapılacak "Kültürümüzde Etik Davranışlar" konulu panelin açılışında konuşacak.

7- Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Türkiye Bilişim Derneği'nce Eskişehir'de düzenlenen BİLTEK 2005 Uluslararası Bilişim Zirvesi'ne katılacak.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Koç, Pera Müzesi ile Beylerbeyi Sarayı Gazhanesi'ni ziyaret edecek.

- Türk Kültürüne Hizmet Vakfı toplantısına katılacak olan Koç, Sultanahmet'teki "Çinili Köşk Müzesi"nin açılışını yapacak ve Bağcılar Belediyesi'nin çevre şöleni ve ödül töreni ile sunucu Orhan Boran'ın 60. sanat yılı jübilesinde bulunacak.

9- Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Türkeri, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer adına, İstanbul Taktik Jandarma Komando Alay Komutanlığı'na törenle sancak verecek.

10- NATO savunma bakanları, Avrupa Atlantik İşbirliği Konseyi toplantıları çerçevesinde İttifak ile işbirliği yapan ülkelerin bakanlarıyla bir araya gelecek.

11- Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki IMF heyetinin, Ankara'daki temasları izleniyor.

12- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanları Ersümer ve Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmasına devam edilecek.

13- Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü Çalışkan, haftalık basın toplantısını yapacak.

14- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Kretschmer, Samsun'da çeşitli temaslarda bulunduktan sonra basın toplantısı düzenleyecek.

15- Hak-İş tarafından Seydişehir Alüminyum Tesisleri'nin özelleştirilme girişimlerine karşı Ankara'da "Seydişehir Bizimdir" adıyla miting düzenlenecek.

16- Atatürk Havalimanı Dış ve İç Hatlar Terminal Binası'nın kiralanmak suretiyle işlettirilmesine ilişkin ihale Ankara'da yapılacak.

17- Türkiye'nin, Kazakistan Silahlı Kuvvetleri'ne yapacağı 1 milyon 133 bin dolar değerindeki askeri araç-gereç yardımının teslim töreni, Almatı'da yapılacak.

18- SSK'ya fahiş fiyatla ilaç alındığı iddialarına ilişkin Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş. eski Genel Müdürü Yöneyman'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

19- Gazeteci Türker Sanal'ın cenazesi, Kocatepe Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

20- Toplantı... Konferans... Festival... Açılış...

-"Demokrasi ve Küresel Güvenlik Konferansı" İstanbul'da devam ediyor.

- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 59'uncu kuruluş yıldönümünü kutlama töreni, Basın Müzesi'nde yapılacak.

- Bilişim firması Fujitsu Siemens Computers Üst Yöneticisi (CEO) Bernd Bischoff, İstanbul'da basın toplantısı yapacak.

-"Avrupa Birliği Çevre Ödülleri"nin 2006 yılından itibaren Türkiye'de de verilmesine ilişkin İstanbul'da basın toplantısı düzenlenecek.

21- KOBİ piyasasına Nasdaq modeli...

- SPK Başkanı Cansızlar: "KOBİ piyasasını oluşturmak üzere bir kurucu şirket kurulması gerekiyor. Kurucu şirket ile ilgili, ABD'deki Nasdaq modeli benimsendi."

- Kurucu şirketin ortakları arasında, TOBB, aracı kuruluşlar birliği, mali kuruluşlar ve reel sektörü temsil eden diğer bazı meslek örgütlerinin yer alması öngörülüyor.

22- Mayıs'taki yağışlar da geçen yılın altında kaldı.

- Tarım takvimi açısından 8 aylık dönemde yağışlar, normalin yüzde 6.5, geçen yılın yüzde 10.1 altında gerçekleşti.

23- Bankaların yeni gözdesi çocuklar ve gençler...

- Gençlere yönelik hizmetler çeşitlilik kazanırken, bankalarda 12-18 yaş grubundaki müşteri sayısı her geçen gün artıyor.

24- Futbol Federasyonu Başkanı Bıçakçı ile Ümit Milli Takım'daki teknik direktörlük görevinden istifa ettiğini açıklayan Çetiner, federasyon binasında açıklama yapacak.

25- Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası (B) Kategorisi 3. Grup 2. devre maçları, Ankara'da başlıyor.

- Türkiye, ilk maçında Azerbaycan ile karşılaşacak.

26- Akbank Uluslararası Erkekler Tenis Turnuvası, Ankara'da sürüyor.

27- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımlar, iç ve dış transfer faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber