Marketten banka kartı ile para çekilebilecek

Haber Giriş : 10 Haziran 2005 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de banka kartı kullanımının düşük olduğunu bildiren Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, banka kartı kullanan kişinin alışveriş sırasında nakit de çekebileceğini söyledi

Visa Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman, Visa'nın global olarak toplam kullanım hacminin yüzde 56'sının banka kartlarıyla, yüzde 44'lük kısmının ise kredi kartlarıyla gerçekleştiğini belirterek, buna karşın Türkiye'de alışverişlerde banka kartlarının kullanımının düşük olduğunu kaydetti.
Ülman, Visa Türkiye merkezinde düzenlediği basın toplantısında Visa'nın banka kartlarının alışverişlerde kullanımının artırılması konusunda yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Banka kartlarının kredi kartlarının sunduğu tüm olanakları taşıdığını belirten Ülman, Türkiye'nin kartlarla yüksek enflasyonlu ortamda tanıştığını, bu nedenle banka kartının sadece ATM kartı olarak algılandığını söyledi.

Banka kartlarının alışverişlerde kullanılması için alışkanlıkları değiştirmek gerektiğini anlatan Ülman, ortamın da buna uygun olduğunu belirtti.

Satış noktasında nakit

Ülman, banka kartı kullanımının yaygınlaştırılmasına ilişkin yapılan çalışmalar konusunda ise Satış Noktasında Nakit (Cash Back) uygulamasını yıl sonuna kadar devreye sokmayı düşündüklerini söyledi.

Tüketicinin alışveriş yaptığı satış noktasından belirli meblağda nakit çekmesine olanak sağlayan sistemin hazırlık çalışmalarının sürdüğünü aktaran Ülman, tüketicinin alışveriş yapmak amacıyla ATM'ye gidip para çekmesine gerek kalmadan, banka kartıyla ödemeyi yaptıktan sonra aynı mağazadan nakit para da çekebileceğini kaydetti.

Nakit transferinin alışverişle birlikte yapılan bir işlem olduğunu, alışveriş yapılmadan satış noktasından para çekilemeyeceğini aktaran Berna Ülman, projeye bankaların da ilgi gösterdiğini, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) nezdinde de bu konuda çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Ülman, Türkiye'de 15 bin ATM, buna karşılık 1 milyon POS bulunduğunu aktararak, banka kartının nakde ilaveten başka özellikler de sunan bir ödeme sistemi olduğunu bildirdi.


milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber