BDDK üyeliğine Ahmet Şirin atandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2005 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nda 13 Haziran 2005 tarihi itibariyle boşalacak üyeliğe Ahmet Şirin yeniden atandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı'nın atama kararına göre, Şirin'in yeniden İkinci Başkan olarak görevlendirilmesi de kararlaştırıldı.

KURA ÇEKİLMİŞTİ

Bu arada, 24 Mayıs tarihinde noter huzurunda yapılan kura çekimiyle görev süresi sona erecek iki üye belirlenmiş ve kuradan Ahmet Şirin ile Nuri Doğulu isimleri çıkmıştı.

Kurumun karar organı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, biri başkan, biri ikinci başkan olmak üzere yedi üyeden oluşuyor.

Üyelerin hukuk, iktisat, maliye, bankacılık, işletme, siyasal bilgiler, kamu yönetimi ve dengi dallarda veya bu dallarla ilgili mühendislik alanlarında en az lisans düzeyinde, mühendislik dalında lisans düzeyinde öğrenim görmüş olanların ise belirtilen alanlarda lisansüstü öğrenim görmüş olmaları gerekiyor.

Üyeler, en az üçü bankacılık olmak üzere maliye-finans alanında en az 10 yıl deneyim sahibi ve üst düzey yöneticilik yapmış veya yukarıda sayılan öğrenim dallarında en az 10 yıl öğretim üyeliği yapan adaylar arasından ilgili devlet bakanının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca atanıyor.

KURUL ÜYELERİNİN GÖREV SÜRESİ

Kurul Başkan ve üyelerinin görev süresi altı yıl. Süreleri biten üyeler yeniden seçilebiliyor. Başkan ve üyelikler, görev süreleri dolmadan herhangi bir sebeple boşaldığı takdirde, boşalan yerlere yukarıda belirtilen esaslar dahilinde iki ay içinde seçim ve atama yapılması gerekiyor. Bu şekilde atananlar, yerine atandıkları kişinin süresini tamamlıyor.

Kurul'da halen BDDK Başkanı Tevfik Bilgin ile Üyeler Yusuf Ziya Önder, Kemal Çevik, Mustafa Ekim, Yusuf Tuna görev yapıyor.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber