Bütün trafik ışıklarına kamera

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2005 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik Yasası'nda önemli değişiklikler yapan tasarı İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Melih Gökçek'in isteğiyle tasarı için bir değişiklik önergesi verildi.

AVRUPA Birliği'ne uyum çerçevesinde hazırlanan ve Trafik Yasası'nda önemli değişiklikler yapan tasarı, dün TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in isteği ile tasarıda değişiklik yapılması için önerge verildi. Bu önergeye göre, trafik lambalarına kameralar yerleştirilecek.

Bu kameralarla hız sınırını aşarak, kırmızı ışıkta geçerek, ?Akan trafikte suç işleyenler' anında tespit edilebilecek. Trafik ihlali yapanlara kesilecek cezalardan elde edilen gelirin yüzde 60'ı belediyelere, yüzde 40'ı da il emniyet müdürlüklerine aktarılacak.

Komisyonda, hükümeti temsile bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zekeriya Şarlak, bu düzenlemeyle belediyelere ?Akan trafiğe müdahale yetkisi' tanınmış olacağı uyarısında bulundu. Ancak uyarıya rağmen önerge kabul edildi. Tek gözü görmeyenlere ehliyet verilmesi konusunda da komisyonda tartışma yaşandı. Bu yurttaşlar adına komisyonda bulunan sivil toplum örgütü temsilcisi Faruk Budak, AB ülkelerinde tek gözü görenlere ehliyet verildiğine dikkat çekti. Budak, ?Avrupa'da yaşayan bu vatandaşlarımız, oradan aldıkları ehliyeti burada kullanabiliyorlar' dedi. Ancak komisyon, bedensel kusuru olanlara hangi koşullarda ehliyet verileceğinin Sağlık Bakanlığı'nca çıkarılacak yönetmelikle belirlenmesine karar verdi.


Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber