Emekli memura rüşvetten 70 yıl hapis istemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2005 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK Adana İl Müdürlüğü Sağlık Karnesi Servisi'nde görevliyken, rüşvet aldığı iddiasıyla 70 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, kimseden zorla para almadığını söyledi.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık A.D. (Arif Demirçarpar-52) hazır bulundu. 15 kişiden 500 bin lira yerine 1 milyon lira tahsil ederek sağlık karnesi düzenlediği, bir kişiden de işini hızlandırması karşılığında 5 milyon lira rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan sanık, hakkındaki "irtikap ve rüşvet" suçlamalarını reddetti. A.D. savunmasında, "31 yıllık memurum. Olay sonrası emekliye ayrıldım. Çalıştığım zaman içinde herhangi bir suiistimalim olmadı.

Vatandaşlardan bazıları 1 milyon lira veriyordu. Bozuk para olmadığı için karneyi almaya geldiklerinde almalarını istiyordum. Bazıları alıyor, bazıları da almıyordu.

Akşama para kalmışsa kurumdaki stajyer öğrencilere yol ve çay parası veriyordum. Kimseden zorla para almadım" dedi. A.D, İ.S. adlı kişiden de işini hızlandırmak için 5 milyon lira rüşvet aldığı iddialarını kabul etmedi.

Sağlık karnesi için 500 bin lira yerine 1 milyon lira verdikleri iddia edilen 13 kişi de mahkemede, "Herkes 1 milyon lira veriyordu biz de verdik. Şikayetçi değiliz" ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber