ÖSS sınavında anne-oğul arka arkaya oturuyor

Haber Giriş : 10 Haziran 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anne Duran ÖSS'ye girecek oğlunu motive etmek için "Sınava gireceğim" dedi. Gelen sınav kartında sınıfları aynıydı, sıraları ise önlü arkalı. Ama durum oğlu Murat'ın kabusu oldu

18 yaşındaki Mehmet Tansu Duran ÖSS Sınavı'nda ikinci kez üniversite kapısını zorlayacak, hedefi ise iTÜ'de mühendislik okumak. 41 yaşındaki annesi Filiz Duran da ÖSS sınavında aday oldu. Annenin görünürdeki hedefi Güzel Sanatlar okuyabilmek. Ama asıl amacı oğlunu motive etmek.

Oğlunun çok başarılı olduğunu, ama geçen yıl hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Anne Duran oğluna 'Ben de seninle sınava gireceğim' demiş. Sınava giriş belgeleri ellerine geçince çok şaşırmışlar: Okul aynıymış, sınıf aynı, sıralar deseniz arkalı önlü... Duranlarla sınava girecekleri Türk Pirelli İlköğretim Okulu'nda buluşuyoruz. 3 no'lu derslikte Mehmet Tansu'yu 9'uncu, annesini ise hemen arkasındaki 10'uncu sıraya oturtuyoruz. Anne Duran ÖSYM'den gelen postayı aldıkları anı anlatmaya başlıyor: "Oğlum Aaa anne, arkamda oturuyorsun' derken şaşkındı. Babamız 'Üstüne para versen böyle bir şey olmaz' diye güldü." Tesadüf kardeşi Bilge Kaan'ın abisiyle alay konusu olmuş, "Amma ana kuzusuymuşsun. Sınava bile annenle giriyorsun" diye takılmış hep abisine... Mehmet Duran ise ilk şoku atlattıktan sonra psikolojisinin bozulduğunu söylüyor, "Sınavda annenizin hemen arkanızda oturması kadar kötüsü yoktur. Annemden sınava girmemesini istedim" diyor. Annesi oğlunu dinliyor: "Yerim değiştirilmezse girmem."

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber