Yargıtay, MEB Müsteşarı'nın cezalandırılmasını istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2005 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş, esas hakkındaki görüşünde, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci'nin "yargı kararını etkisiz hale getirdiği" gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

Bir okulda müdürlük yapan Şinasi Okur, görevden alınarak öğretmen olarak atanmasının ardından idari yargıda açtığı davanın lehine sonuçlandığını ve Birinci'nin bu kararı yerine getirmediğini ileri sürerek, Birinci'yi şikayet etti.

Kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin 4483 sayılı Yasa uyarınca Birinci hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun "yargı kararlarını yerine getirmemek veya etkisiz hale getirmek" fiilini düzenleyen 228. maddesine göre dava açıldı.

Yargıtay 4. Ceza Dairesi'ndeki dava karar aşamasına geldi. İddia makamında bulunan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Zafer Ediş, esas hakkındaki görüşünde, suçun sübuta erdiğini belirterek, Birinci'nin 765 sayılı TCK'nın 228. maddesine göre cezalandırılmasını talep etti.

Söz konusu madde, 6 aydan 3 yılı kadar hapis cezası öngörüyor.

Birinci'nin avukatı esas hakkındaki savunmalarını yapmaları için süre talebinde bulundu ve bu istemi kabul eden 4. Ceza Dairesi, duruşmayı erteledi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber