Hemşirelikten çok annelik yapıyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sivas Devlet Hastanesi yeni doğan servisinde çalışan hemşireler, fedakarlıklarıyla ön plana çıkıyor.

Özellikle yeni doğan servisi hemşireleri, mutluluğu, fedakarlığı ve hüznü bir arada yaşıyor. Dünyaya merhaba diyen bebeklerle ilk olarak temas eden hemşireler, onlara görevlerinin yanında anne şefkatiyle muamele yapıyor. Yenidoğan yoğun bakım servisinde anneler sadece emzirmek için girebildiği için geri kalan zamanlarında yanlarında hemşireler bulunuyor.

29 yaşında ilk çocuğunu dünyaya getiren Tuğba Zor, serviste çalışan hemşirelerin önemine dikkat çekti. Hemşirelerin yeni doğan anneler için çok faydalı olduğunu belirten Zor, acemi oldukları için bilmedikleri konuda yardımcı olduklarını kaydederek, "Anne şefkatiyle bebeklere yaklaşıyorlar, ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar, hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

"BEBEKLERE ANNE ŞEFKATİYLE BAKIYORUZ"

10 yıldır bu serviste çalıştığını belirten Hemşire Hacer Şahin, annelik kadar fedakarlık isteyen bir meslek olması nedeniyle önemli bir iş yaptıklarına değinerek, verdikleri emeğin karşılığını hastaların iyileşerek almalarının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi. Sıkıntılı bebeklere bakarken onlara annelik yaptıklarını ancak taburcu olurken üzüldüklerini anlatan Şahin, terk edilen bebeklerle de aynı şekilde ilgilendiklerini söyledi. Bebeğe tam bağlanırken taburcu olmasının kendilerini biraz üzdüğünü kaydeden Şahin, "Onun annesi var ama biz ona bakarken annesi gibi bakıyoruz." diye konuştu. Hastanede gebelik eğitimi alamayan annelere servislerinde taburcu eğitimi, emzirme eğitimi, anneliğe alıştırma eğitimi gibi eğitimler vererek bir nevi bayanları annelere hazırladıklarını aktardı.

"HEMŞİRELİKTE BRANŞLAŞMAK İSTİYORUZ"

Son olarak Hemşireler Haftası olması nedeniyle sıkıntılarından da bahseden Şahin, meslekte branşlaşmak istediklerini belirterek, "Artık sağlıkta yardımcı personel olarak anılmak istemiyoruz. Yenidoğan yoğun bakım hemşireliği gibi branşlaşarak ilerlemek, herhalde bizi en çok mutlu eden de bu olur." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber