Adıyaman'da dolandırıcılara operasyon

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü'nce düzenlenen operasyonda, kendilerini savcı ve hakim olarak tanıtarak kontör dolandırıcılığı yapan 5 kişi yakalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre,

Adıyaman'da bir banka içerisinde, Denizli ilinden havale edilen 8 bin 500 lirayı çekmeye çalışan ve durumundan şüphelenilen M.C. isimli şahıs gözaltına alındı. Bu şahıs ile ortak hareket ettikleri tespit edilen H.B., M.S., Y.Y., M.E.T. isimli şahıslar Şanlıurfa ilinden parayı teslim almak üzere Adıyaman iline geldikleri sırada yapılan operasyon ile 63 E 7675 plakalı araçta ele geçirildi.

Derinleştirilen tahkikat neticesinde şüphelilerin, Amasya ili Merzifon ilçesinde müşteki H.Ç. isimli şahsın aynı yöntemle 38 bin 500 lira; Sinop ili Ayancık ilçesinde ikamet eden C.Y. isimli müştekinin 9 bin 150 lira; Gaziantep ilinde ikamet eden Ö.Ş. isimli şahsın 18 bin 875 lira dolandırılması olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Şüphelilerin üstünde ve araçlarında yapılan aramada birçok cep telefonu, çok sayıda sim kart, bir adet defter, başkaları adına düzenlenmiş bankamatik ve kredi kartları ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 zanlı, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgularının ardından Cumhuriyet savcılığına sevk edildi.

Öte yandan polis açıklamasında, son yıllarda ülke genelinde başkaları adına telefon hattı çıkaran şüphelilerin vatandaşları telefon ile arayarak kendilerini hakim savcı, kaymakam, polis, asker olarak tanıttıkları; başka şahıslar adına açtıkları hesapları cep bank yöntemi ile yasa dışı örgütlerle ilişkilendirerek korkutup para havalesi yaptırdıkları ve bu suretle vatandaşları dolandırdıkları belirtildi. Vatandaşların bu tip olayları emniyet müdürlüğüne bildirmeleri istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber