Tarım, Orman ve Aile Bakanlıkları ile ziraat odaları protokol imzaladı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından Ankara Marriott Oteli'nde gerçekleştirilen etkinlikte üç bakanlık ile TZOB arasında protokoller imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı etkinlikte ilk protokol Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile TZOB arasında imzalandı. Tarım ve Çiftçilerin Eğitimi İşbirliği Protokolü'ne, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar imza attı.

Daha sonra Bakan Eker ile TZOB Genel Başkanı Bayraktar arasında çiftçilerin eğitimine ilişkin ikinci bir protokol de "ziraat odaları matbaa organları kurulması ve tüm çiftçilerin ağaçlandırma çalışmalarına katılması"yla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Bayraktar arasında da imzalandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile TZOB arasında imzalanan ?Ağaçlandırma Protokolü?, 81 ilde ?Ziraat Odası Hatıra Ormanı? kurulmasına ilişkin esas ve usulleri belirliyor. Bu protokolle Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne bağlı odalar adına Orman Genel Müdürlükleri'nce her ilde "Ziraat Odası Hatıra Ormanı" oluşturulacak. Tarım arazilerinde zararlılarla biyolojik mücadele, yol kenarının ağaçlandırılması, rüzgâr perdeleri oluşturma ve erozyonu önleme gayesiyle yapılacak ağaçlandırmalarda çiftçilere eğitim ve fidan desteği verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber