TOBB Başkanı: Teşvik paketi, Türkiye'de gelmiş geçmiş en iyi teşvik paketi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasının açılışına katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni teşvik paketini övdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 21:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Yeni teşvik paketi, Türkiye'de gelmiş geçmiş en iyi paket." diyen Hisarcıklıoğlu, paketinin özel sektörün istediği tarzda olduğunu kaydetti.

Yeni sistemin özellikle Doğu ve Güneydoğu illeri için bu büyük bir fırsat olduğunu aktaran TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İlk defa özel sektörün görüşleri sürecin en başından itibaren çalışmalara yansıtıldı. Tüm sektörleri pozitif etkileme potansiyeline sahip yatay sektörler, destek kapsamına alındı." dedi. İşadamlarına, 'küçük olsun benim olsun' anlayışını bir kenara bırakarak, bir araya gelip ortak olmalarını tavsiye eden Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Ülkemizde yatırımcının en önemli sorunu sermaye eksikliğidir. Aynı sektörde ayrı ayrı iş yapıp rekabet içinde boğulmak yerine, bir araya gelerek ortaklık kurmak, hem verimliliği artıracak, hem de yurt dışındaki rakiplerimizle rekabet edebilmemizi sağlayacaktır. Şimdi Hükümetimiz bu konuda önemli bir kapı açtı. Özel sektör olarak biz de üzerimize düşeni yapmalı, 'Küçük olsun, benim olsun' anlayışını artık terk etmeliyiz. Artık firmalarımız, büyük oynamanın önemini anlamak zorundadır."

Yeni anayasa konusuna da değinen TOBB Başkanı, "Biran önce hep beraber yeni anayasamızı yapmamız gerekiyor." ifadesini kullandı. Hisarcıklıoğlu beraberindeki heyetle birlikte açılış programının bitişinden sonra Bitlis Eren Üniversitesi'nin kariyer günleri programına katılmak için Bitlis'e geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber