DEÜ Hukuk Fakültesi, 34 yıl sonra kendi binasını yaptırıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi, kuruluşunun 34. yılında kendi binasını yaptırıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugüne kadar farklı binlarda binlerce hukukçu yetiştiren fakülte, Buca Tınaztepe Yerleşkesi içinde 26 bin 785 bin metrekarelik dev eğitim binalarının yer alacağı blokların temelini attı. Yaklaşık 25 milyon liraya mal olması planlanan fakültenin içinde 7 anfi, 9 derslik, 4 laboratuvar, 2 kütüphane, 1 mahkeme salonu, 5 salon, bir kafeterya ve sosyal donatı alanları bulunacak. Binanın dış görünüşü sütun şeklinde yapılırken tamamı 2014 yılında tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulacak. Temel atma töreni için üst düzey yargı ve adalet temsilcileri tören alanında hazır bulundu.

Açılışta konuşan DEÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Karakoç, 14 Mayıs'ın Türkiye'nin demokrasi tarihinde bir dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, Hukuk Fakültesi'nin de aynı dönemde temelinin atılmasının önemli bir milat olduğunu belirtti. Bağımsız ve bağlantısız bir hukuk fakültesi kuracaklarının altını çizen Dekan Karakoç, Türkiye'nin üçüncü hukuk fakültesi olmaları sebebiyle bugünün umutlu, açılışın ise mutlu günleri olacağını söyledi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün ise, "Her işin başı sağlık değil, adalettir." diyerek sağlığın bile adaletli bir sistemle dağıtılabileceğini kaydetti. Göreve geldikten sonraki dört yıl içinde üniversitenin fiziki yapılanmasını tamamlama adına 30 yıllık icraat yaptıklarını aktaran Füzün, yapı anlamında 597 bin olan fiziki yeterliliği 800 binlere çıkararak yüzde 34 oranında büyüme yakaladıklarını anlattı. Hukuk fakültesi binasının temelini geçen sene atmak için hazırlık yaptıklarını ancak bürokrasi yüzünden bu hedeflerine ulaşamadıklarını ifade eden Füzün, "Halk arasında bir söz var, 'Geç olsun da güç olmasın' diye. Yüklenici firma 2014 yılında bunu bize teslim edecek ancak bu süreyi bir yıl daha geri çekebileceğini belirtti. Hedefimiz bu yönde." dedi.

14 MAYIS'TA NE OLDU?

Eski başbakanlardan Adnan Menderes, Millî Şef dönemini kapatarak halkın oyuyla iktidara geldi. Türk demokrasi tarihi, 62 yıl önce derin bir nefes aldı. 14 Mayıs 1950'deki seçimlerde demokrasinin gereği yerine getirilerek, "gizli oy, açık tasnif" sistemi ilk defa uygulandı. Demokrasi fırsatını eline geçiren millet, CHP'nin tek parti zihniyetine büyük darbe vurdu ve "Yeter, söz milletin"' sloganıyla yola çıkarak Demokrat Parti (DP)'yi iktidara taşıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber