CHP'li Toptaş: Askerlik Kanunu'ndaki değişiklik iyileştirme getirmiyor

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ve Tokat Milletvekili Orhan Düzgün astsubayların sorunlarına ilişkin parlamentoda basın toplantısı düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2012 21:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Askerlik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı'nın Milli Savunma Komisyonu'na gönderildiğini, ancak tasarının, beklentinin çok gerisinde kaldığını ifade eden Toptaş, "Astsubaylara özlük haklarının iyileştirilmesi kapsamında 1. kademenin 4. derecesine kadar yükseltilmesi, göstergenin 1440'tan 1550'ye çıkarılması maaşlarında sadece ayda 4 lira artışa tekabül etmektedir. Astsubaylara görev, makam ve temsil tazminatı verilmemiş olması ciddi bir eksikliktir. Yine yasa tasarısı uzman erbaşların ve sivil personelin hiçbir sorununa da iyileştirme getirmemektedir." diye konuştu.

Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ise askerlerle beraber görev yapan sivil memurların da askeri disiplin içinde çalışmalarına rağmen özlük haklarında ciddi sıkıntılar olduğunu ifade ederek, tasarı komisyona geldiğinde sivil memurların sorunlarını da gündeme getireceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber