Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları başladı

Sosyal Güvenlik Haftası 14-20 Mayıs 2012 tarihleri arasında kutlanmaya başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK binası önünden yapılan yürüyüşle başlayan kutlamalarda SGK İl Müdürü Bilal Başer, yürüyüş sırasında Bayburt'taki vatandaşlara gül verdi.

Personelin katıldığı yürüyüş Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile sona ererken kutlamalar çerçevesinde, SGK İl Müdürü Bilal Başer, Müdür Yardımcısı Şamil Kurt ve V.H.K.İ Zeliha Canbay'dan oluşan bir heyet, Valimiz Sayın Hasan İpek'i makamında ziyaret etti.

Kutlama programı hakkında Vali İpek'e bilgi veren heyet ziyaretlerini tamamlayarak makamdan ayrıldı.

Kutlamalara öğleden sonra Mahmut Kemal Yanbey ilköğretim okulunda devam edildi. Buradaki kutlamalar SGK İl Müdürü Bilal Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın, SGK Müdür Yardımcısı Şamil Kurt, okul müdürü Necip Erel okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilere SGK balonları ve bloknotları hediye edilen kutlamalarda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan geleceğin yöneticileri ve belirleyicileri olan öğrencilere SGK programının katkılar sunacağını belirterek katılanlara ve programda katkısı olanlara teşekkür etti.

SGK REFORMU YÜRÜRLÜĞE GİRMESEYDİ GELECEĞİNİZE İPOTEK KONULACAKTI

16 Mayıs 2006 tarihinde sosyal güvenlik teşkilat yasasının Resmi Gazete'de yayınlamasını SGK yönetim kurulunun SGK haftası olarak ilan ettiğini ifade eden SGK İl Müdürü Bilal Başer, ise konuşmasında şunları kaydetti: "2008 yılından beri SGK haftasın mayıs ayının 3. haftalarından beri kutluyoruz. 5.sini kutlayacağımız bu haftamızda İl Milli Eğitim müdürümüze kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Sevgili Öğrenciler, sizler geleceğimizsiniz. Sosyal güvenlik sizler için reform hazırladı. Bu reform 2008 yılından itibaren yürürlüğe girmeseydi sizin geleceğinize ipotek konulacaktı. Size ödenecek aylıklar, emekli aylıkları, sağlık yardımları geçmiş yıllarımızda alınmış olacaktı. Yetiştiğiniz dönemde belki SGK olmayacaktı "

ÖĞRENCİLER, SGK REFORMUNA SİZLERİN SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR

1991-2008 yılları arasında sosyal güvenlik açıklarına hazineden devlet yardımı olarak 853 milyar lira aktarıldığını ifade den Başer, " Eğer bu 853 milyar lira 15 yıl gibi kısa bir zamanda sosyal güvenlik açıklarına aktarılmamış olsaydı bugün Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9 değil yüzde 2'lerde, 3'lerde olacaktı. Dolayısıyla önceki dağınık bir yapıdan kaynaklanan, ayrı ayrı kanunlarla beraber yürütülen SGK kurumları sürdürülebilir bir SGK değildi. Bu açıdan siz geleceğimiz olan öğrencilerimize, gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak için sosyal güvenlik reformu yürürlüğe girdi. Buna sizlerin sahip çıkması gerekiyor. Yarın bir işe girdiğinizde kayıt dışı çalışmadan işvereninizle sözleşmenizi yapacak, işveren olduğunuzda da sosyal güvenliksiz işçi çalıştırmayan olacaksınız. Bu sizin ve sizden sonra gelecek neslimizin de sosyal güvencesidir. "dedi.

Başer, sosyal güvenlikle ilgili çizgi filmden bahsederek sosyal güvenliğin bir kumbara olduğunu çalışanların buraya aidat ödediğini, çalışamayanların ise buradan yararlandığını kaydetti. Başer sosyal güvenlik haftasını hayırlı olması dileklerinden sonra programda katkısı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Ardında SGK'yı tanıtıcı bir film izletildi. Güven ve Yarışçı Çocuklar isimli çizgi filmden sonra şiir yarışmasında dereceye girenlere ve programda katkısı olan milli eğitim camiasından İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan; şube müdürü Altan Kalkın, okul müdürü Necip Erel, müdür yardımcısı Cemal Akyüz ve okul öğretmenlerinden Yaser Okumuş'a plaket verilmesinden sonra etkinlik sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber