Sigorta bilinci küçük yaşta başlayacak

SGK okullarda çocukları bilgilendirme amaçlı hikaye kitabı ve animasyon cd dağıtımı yapıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası sebebiyle meslek liseleri ve dengi okullarda okuyan öğrencilere sosyal güvenlik sisteminin önemini vurgulamak amacıyla 20 dakikalık blinçlendirme film Cd'sinin tanıtımı yapıldı.

İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mustafa Keskin, hazırlanan hikaye kitabı ve animasyon filmi ile ilgili; "Küçük yaşta sosyal güvenlik tabirini anlayacaklar.Başka insanlar için ne anlama geldiğini bilmeyince sigortasız çalıştırıyorsunuz. Sosyal güvenlik hakkını gasp etmek herhangi bir eşyayı almak gibi" dedi. Sosyal Güvenlik Haftası'nın 20 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Keskin; 3 sebeple Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerini önemsediklerini şöyle anlattı; "İlk olarak kurum kendisini tanıtıyor.Kurumun hangi hizmetleri verdiğini ya da işverenlere hangi yükümlülükleri verdiğini tanıtıyoruz. Kahveleri gezerek SGK ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapacağız.Lise 4'ten sonra çalışma hayatına dahil oldukları bu süreçte kendileri için SGK'nın ne anlama geldiğini öğrenmeleri için Cd'leri veriyoruz.Üçüncüsü ise kamuoyunu bilgilendiriyourz. İnsanlarımızın vatandaşlarımızın bilgilenmesi amacıyla yapıyoruz. SGK, 74 milyonun kendi kurumudur.Bu kurumun sermayesi TC vatandaşlarından oluşan bir yapıdır.Biz sadece emanetçiyiz."

SGK Haftası'nı hesap verme haftası olarak gördüklerini vurgulayan Keskin, Türkiye'deki kayıt dışılığın azalması için bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi. İşverenleri çalışanlarına sigorta yapması konusunda çağrıda bulunan Keskin, şöyle konuştu: "İşçiye sigorta yapılması ayrıcalık değil.Bu bir haktır.Yapmadığınız zaman onların haklarını yemenizle ilgili vicdani sorun yaşayın.Size verilmiyorsa bile mutlaka almaya çalışın. İnsanların SGK haklarından çok fazla vazgeçtiklerini gördüm.Bana 200 lira daha fazla ver, sigortamı yapma diyen vatandaşlar gördüm. Göçmen vatandaşlarımız Avrupayı gördükleri için sigortadan vazgeçmiyorlar.Anadolu'da bu durum daha fazla.Vatandaşlarımızın bilinçlenmesi şart."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber