SGK heyetinden Memur Sen'e ziyaret

SGK Kutlamaları etkinliklerinde, SGK İl Müdürü Bilal Başer, Müdür Yardımcısı Şamil Kurt ve Ünsal Akdeniz'den oluşan bir heyet, Memur-Sen Sendikasına bir ziyarette bulundular.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 11:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendika Binasında Memur-Sen ve Eğitim-Birsen İl Başkanı Fikret Özbey ve sendika temsilcileri ile bir araya gelen SGK İl Müdürü Başer burada şu açıklamalarda bulundu:

"Sosyal güvenlik gelecek nesiller için reform hazırladı. Bu reform 2008 yılından itibaren yürürlüğe girmeseydi sizin geleceğinize ipotek konulacaktı. Size ödenecek aylıklar, emekli aylıkları, sağlık yardımları geçmiş yıllarımızda alınmış olacaktı. Yetiştiğiniz dönemde belki SGK olmayacaktı"

1991-2008 yılları arasında sosyal güvenlik açıklarına hazineden devlet yardımı olarak 853 milyar lira aktarıldığını ifade den Başer, " Eğer bu 853 milyar lira 15 yıl gibi kısa bir zamanda sosyal güvenlik açıklarına aktarılmamış olsaydı bugün Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9 değil yüzde 2'lerde, 3'lerde olacaktı. Dolayısıyla önceki dağınık bir yapıdan kaynaklanan, ayrı ayrı kanunlarla beraber yürütülen SGK kurumları sürdürülebilir bir SGK değildi. Bu açıdan siz geleceğimiz olan vatandaşlarımıza, gençlerimize daha iyi bir gelecek hazırlamak için sosyal güvenlik reformu yürürlüğe girdi. Buna sizlerin sahip çıkması gerekiyor. Yarın bir işe girdiğinizde kayıt dışı çalışmadan işvereninizle sözleşmenizi yapacak, işveren olduğunuzda da sosyal güvenliksiz işçi çalıştırmayan olacaksınız. Bu sizin ve sizden sonra gelecek neslimizin de sosyal güvencesidir. "dedi.

Daha sonra sendika yetkililerinin sorularını cevaplayan Başer, sıcak karşılamaları ve misafirperverliğinden dolayı Memur-Sen Başkanı Özbey'e teşekkür ederek, sendika binasından ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber