Evlat edinme sistemi yeniden düzenlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, evlat edinme sistemini yeniden düzenliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma Şahin, çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi. Şahin burada yaptığı konuşmada, aile yanında destek verilen çocuk sayısının 29 bin 900, kuruluştan aileye döndürülen çocuk sayısının 8 bin 367, danışmanlık hizmeti verilen çocuk sayısının bin 237, kuruluş bakımı altında bulunan çocuk sayısının ise 13 bin 908 olduğunu açıkladı.

Evlat edindirilen çocuk sayısının 11 bin 686 olduğunu aktarılan Şahin, ?Koruyucu aile yanına yerleştirilen bin 310, işe yerleştirilen 34 bin 679, gündüzlü bakım hizmeti verilen 7 bin 742 çocuk ve aile bulunmakta. Evlat edinme sistemi yavaş çalışıyor. Mahkemeler çok uzun sürüyor. Bir taraftan kuruluşlarda evlatlarımız bekliyor, bir taraftan çocuksuz anne babalar? Bu konuda bir çalışma başlattık ama sizin buradaki önerileriniz çok önemli.? diye konuştu.

Koruyucu aile sistemi ile ilgili toplumda olması gereken algının oluşmadığını aktaran Şahin, ?Koruyucu aile sistemi istediğin zaman gelip sevip, istediğin zaman bırakıp gidebileceğin bir sistemmiş gibi algılanıyor.? ifadelerini kullandı. Bir kampanya başlatılarak koruyucu ailenin ne olduğu, nasıl çalıştığı, nasıl güçlendirilmesi gerektiği gibi konuların anlatılacağını dile getiren Şahin, ?Önümüzdeki süreçte en önemli konu başlıklarımızdan biri evlat edinme ve koruyucu aile olacak.? ifadesini kullandı.

BAKAN ŞAHİN'DEN ÖZELEŞTİRİ

Şahin, bakım altındaki çocukların akademik başarıları konusunda da bir özeleştiride bulundu. Akademik başarının çok düşük olduğunu dile getiren Şahin, ?Yeni yeni düzeliyor. Bunun da nedeni, devlette nasıl olsa işe gireceğim diye çok rahatlar. Çalışmamız gereken yeni modellemede daha çok çalışanın daha yüksek puan alanın daha iyi bir sisteme kavuşacağı, daha iyi bir hayata kavuşacağı bir kademeyi koymamız lazım. Çalışsam ne olur, çalışmasam ne olur; okusam ne olur, okumasam ne olur, diyor. Hayat o kadar zor ki. Devlet dairelerinde de bu sefer ikincileşiyor, kendisini yeterince yetiştiremediği için. Yaptığı evlilik, insan ilişkileri, arkadaşlık, özgüven eksikliği? Bunların hepsini ileri yaşamlarında görüyor. Dolayısı ile bizim onların elindeki imkânları almadan ama onlara bir hedef koymamız? Çalıştığı zaman buna kavuşacak, çalışmadığı zaman şöyle kalacak dediği bir sistemi de belki konuşmamız gerekiyor.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber