Türkiye'nin en uzun su tünelinde ışığa doğru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en uzun, dünyanın önde gelen su iletim tünellerinden biri olan Suruç Tüneli'ndeki çalışmalarda 9 bin metreye ulaşıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suruç ilçesinin son 20 yılda sürekli su sıkıntısıyla gündeme geldiğini belirterek, Suruç Ovası Pompaj Sulama Projesi'yle bu sorunun aşılacağını ifade etti.

GAP Eylem Planı'nda bu sorunun çözümüne önem verildiğini ve ilçenin ''makus talihi''nin yakın zamanda değişeceğini dile getiren Karahocagil, şunları kaydetti:

''Proje dahilinde şebeke çalışmalarına başlandı. Bölgedeki toplulaştırma çalışmaları ise hızla ilerliyor. Suruç Tüneli çok yeni bir teknolojiyle yapılıyor. Tünelimizde 9 kilometreye ulaşıldı, inşallah 2013 sulama sezonunda Suruç Ovası'nı sulamaya başlayacağız. Bizim de gurur duyduğumuz ve övündüğümüz proje, yıllardır o bölgede yaşanan sıkıntı ve hüznü giderecektir. Şu anda genellikle kuru tarımın yapıldığı ovada gelecek yıldan itibaren sulu tarıma geçileceğini düşünüyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber