Türkiye'ye 'Cesaret Ödülü'...

Haber Giriş : 11 Haziran 2005 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İkinci Dünya Savaşı'nda soykırıma uğratılan Musevileri kurtaran Türk diplomatlara verilen 'Cesaret Ödülü'nü Türkiye adına aldı. Ödülü, ABD'deki önde gelen Musevi kuruluşlarından Anti Defamation League verdi.

Erdoğan yaptığı konuşmada, Musevi düşmanlığı için ''Utanç verici bir akıl hastalığının tezahürüdür; katliamla sonuçlanan bir sapkınlıktır, sapıklıktır'' değerlendirmesi yaptı. Başbakan, 'Başka dinlere hoşgörü göstermek bize peygamberimizin mirasıdır' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi zamanı gelince yapılır

Erdoğan, Washington temaslarının olumlu olduğunu belirterek ABD'nin dünyayla ilgilenmeye devam etmesi gerektiğini söyledi.

'Foreign Policy Association'da bir konuşma yapan Erdoğan, 'ABD ile aramızdaki yarım asrı aşan müttefiklik ilişkisi, zaman zaman ortaya çıkabilecek konjonktürel görüş ayrılıklarını aşacak güçlü bir stratejik zeminde gelişmiştir. Esasen iki ülke birbirlerini zannedilenden daha iyi tanıyor. ABD dünyayla ilgilenmeye devam etmelidir' dedi.

Başbakan Erdoğan, ayrıca şu anda gündemlerinde Cumhurbaşkanlığı seçiminin bulunmadığını söyledi. Erken seçimin de söz konusu olmadığını ifade eden Erdoğan, 'İktidarımızın henüz birinci senesinde iken birileri erken seçimden bahsetmeye başladı. Çünkü alışmışlar böyle iki senede, üç senede bir erken seçim yapılmasına. Milletimiz bize bu görevi beş yıllığına verdi, sürdüreceğiz' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber