İtfaiyeciler ölümden döndü

Bursa'da, yangında kopan elektrik teli çatıda alevlere müdahale eden itfaiyecilere zor anlar yaşattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şelale yapıp sağa sola savrulan elektrik teli önce itfaiyecilerin üzerine, daha sonra vatandaşların bulunduğu sokağa düştü. Bir itfaiye eri ölümü pahasına teli tutarak, vatandaşların olduğu alandan uzaklaştırdı.

Olay, Osmangazi ilçesi Panayır Mahallesi'nde yaşandı. Mürsen Ulutaş, isimli vatandaş evinin terasındaki barakada piknik tüpü ile ısıtılan tandırda ekmek yaparken kısa bir süreliğine evine indi. Bu sınada barakada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler evin çatısını sardı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı itfaiye ekipleri merdivenle çıktıkları evin çatısındaki alevlere müdahale etmeye başladı. Bu esnada yükselen alevler evin hemen üzerinden geçen elektrik teline kadar ulaşıp kopmasına sebep oldu.

İtfaiye erleri söndürme yaptığı sırada üzerlerine düşen elektrik teli suyla temas ederek patladı ve şelale yapmaya başladı. Sağa sola savrulan elektrik teli hiçbir itfaiye erine zarar vermeden vatandaşların toplandığı sokağa düştü. Sağa sola savrulmaya devam eden elektrik teli vatandaşlara panik yaşattı. Ellerine plastik bir eldiven giyen bir iftaiye eri, şelale yapan teli tutarak vatandaşların bulunduğu kısımdan uzaklaştırdı.

Mahalle sakinleri büyük bir heyecanla itfaiye erlerinin mücadelesini izledi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber