Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı sonbaharda Genel Kurula gelecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2005 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışmalarına yarın da devam edecek olan TBMM Sağlık ve Sosyal İşler Alt Komisyonu'nda, "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı" üzerindeki görüşmelerde, kadınların tüp bebek tedavi masraflarının, 41 yaşına kadar 3 kez sağlık sigortası tarafından karşılanmasına ilişkin değişiklik önergesi kabul edildi. Tasarı sonbaharda Meclis Genel Kurul gündemine gelecek.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Alt Komisyonu'nda "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı" ile ilgili çalışmalar sürüyor. Dünkü çalışmalarda "reform" niteliğindeki yasa tasarısının önemli bir bölümünü görüşen ve bazı değişiklikler yapan komisyon çalışmalarına yarın da devam edecek. Komisyon toplantılarına sivil toplum örgütleri de katılırken, bazı önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişikliklere göre ortez, protez, platin çubuk ve stend gibi iyileştirme araçlarında hastadan katkı payı alınacak. Bu katkı payı miktarı bu yönde kurulacak komisyonca belirlenecek. Yine Altkomsiyon'da yapılan bir değişikliğe göre, özellikle kış aylarında risk taşıyan Erzurum gibi illerde, koruyucu önlem olarak, belli bir yaşın üstündeki kişilere buzda kaymayan, çivili ayakkabı gibi hastalık ve kaza riskini azaltıcı araç, gereç ve kıyafet verilecek.

Yine yapılan değişikliklere göre, başta kanser olmak üzere yaygın hastalık ve sağlık sorunları bulunan yerlerde özel sağlık taramaları yapılacak. Özellikle kanserin yoğun olduğu bölgelerde bu hüküm doğrultusunda ücretsiz halk sağlığı taramaları gerçekleştirilecek. Aynı şekilde komisyonda yapılan değişikliğe göre, iş yerlerindeki kazalar ve kusurlar yeniden belirlendi. Buna göre işverenin suç sayılan ya da kasti bir davranışı sebebiyle iş kazalarının meydana gelmesi halinde, tedavi masrafları işveren tarafından karşılanacak. Ancak bu kazada ihmali bulunan işçi de, belli oranlarda kaza sonucuna ilişkin sorumluluğu üstlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber