Türkçe Olimpiyatları, Türkçe'yi bir dünya dili haline getirdi

Bu sene ?İnsanlık İçin El Ele' sloganıyla düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nın Kayseri ayağı, 1 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu sene ?İnsanlık İçin El Ele' sloganıyla düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları'nın Kayseri ayağı, 1 Haziran'da gerçekleştirilecek. Dünya insanlık ailesinin Türk insanına ihtiyacı olduğunu belirten Tertip Komitesi Başkanı İlhan Miraboğlu, bu anlamda Türkçe Olimpiyatları'nın, Türkçe'nin bir dünya dili olduğunun göstergesi haline geldiğini söyledi.

Türkiye'yi, ülkeye beşinci mevsimi yaşatan Türkçe Olimpiyatları heyecanı sardı. 135 ülkenin katılacağı 10. Türkçe Olimpiyatları bu yıl 41 ilde 65 sahneye çıkacak. Bu illerden biri olan Kayseri'de de Türkçe Olimpiyat Şöleni gerçekleştirilecek. Organizenin duyurulması amacıyla bugün bir basın toplantısı yapıldı.

Kayseri Hilton Otel'de gerçekleştirilen toplantıda, gazetecilere olimpiyat tanıtım filmi izlettirildi. Türkçe Olimpiyatları'nın bu sene ?İnsanlık İçin El Ele' sloganıyla huzura çıkacağını belirten Tertip Komitesi Başkanı İlhan Miraboğlu, ?Bu sloganı, siyasi çekişmelerin, bir takım etnik ve suni çatışmaların körüklendiği bir ortamda, insanlığın ihmal edildiği düşünülerek öne çıkarılmasının anlamlı olduğunu düşünüyorum.? dedi.

Dünya küreselleşerek küçüldükçe, Türk insanının değerlerine dünya insanlık ailesinin ihtiyacı olduğunun anlaşıldığını belirten Miraboğlu, bu anlamda Türkçe Olimpiyatları'nın, Türkçe'nin bir dünya dili olduğunun göstergesi haline geldiğini söyledi.

Miraboğlu, ?Artık dünyada Türkçe öğrenen, Türkçe konuşan ve bu dilde iletişim kuran ve belki de Türkçe yaşayan bir nesil yetişiyor. Asya, Avrupa, Afrika, Amerika ve Avustralya'da on binlerce öğrenci ülkesindeki Türk okullarında sevgi dili Türkçemizi öğreniyor ve Türkiye sevgisiyle yetişiyor. Bize ve ülkemize, geleceğe dair inanılmaz mutluluklar yaşatan bütün dünyadaki Türk okullarına, öğretmenlerine ve yaşatma idealiyle özveriyle kendini bu misyona adamış bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Türkçe Olimpiyatları'nın Kayseri şöleni, 1 Haziran 2012 Cuma günü Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Şölene, 20 bin civarında kişinin katılması bekleniyor. Tanıtım toplantısında Miraboğlu'nun yanı sıra sponsor firma temsilcileri de hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber