Sanatçı Erol Kardeseci için Büyük Tiyatro'da tören

Ankara'da hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Erol Kardeseci (76) için Ankara Büyük Tiyatro'da tören düzenlendi. Kardeseci, Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Tiyatroları'nda 71 değişik oyunda izleyici karşısına çıkan Kardeseci için Ankara Büyük Tiyatro'da tören düzenlendi. Törene, Kardeseci'nin eşinin yanı sıra yakınları ve dostları katıldı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, yaptığı konuşmada Devlet Tiyatrosu ve ailesinin yeri doldurulamayacak olan Erol Kardeseci'yi kaybetmenin üzüntüsü içerisinde olduğunu söyledi. Kardeseci'nin sahne için yaratılmış ender aktörlerden biri olduğunu belirten Bilgin, "Olağanüstü yeteneğine rağmen şöhret sahibi olmak ya da para kazanmak yerine ülkemizin her köşesini dolaşarak büyük bir tutkuyla bağlı olduğu sanatını ve tiyatroyu halka taşıdı. Seyircisiyle, iyiyi, güzeli, doğruyu, hakkı ve adaleti paylaştı. Onları saygıyla selamladı." dedi.

Konuşmanın ardından Kardeseci için saygı duruşunda bulunuldu. Sanatçı dostları ve yakınları daha sonra Kardeseci'yle vedalaştı. Kardeseci'nin bazı arkadaşlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Kardeseci'nin naaşı sanatçı dostlarının omzunda cenaze aracına taşındı. Kardeseci, alkışlar eşliğinde cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camii'ne uğurlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber