Memurlar 'yüzde 30' zam için 'grev'e gidiyor

En düşük memur maaşının yüzde 30'luk zamla 2 bin 145 TL'ye yükseltilmesini isteyen kamu çalışanları, 23 Mayıs'ta Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da 'grev' yapacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 14:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

En düşük memur maaşının yüzde 30'luk zamla 2 bin 145 TL'ye yükseltilmesini isteyen kamu çalışanları, 23 Mayıs'ta Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da da 'grev' yapacak.

İnönü Parkı'nda bir araya gelen ve üzerinde; 'Sefalet Zammına ve Kamu Emekçilerinin Taleplerinin Yok Sayılmasına Karşı 23 Mayıs'ta Grevdeyiz' ifadesinin yer aldığı bir pankart açtı. 'Hak Verilmez Alınır Zafer Sokakta Kazanılır' şeklinde sloganlar da kamu çalışanları adına konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Kamuran Karaca, hükümetin açıklamış olduğu; 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için de yüzde 2+3 maaş zammının asla kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nca (TÜİK) tarafından, 2012 yılının ilk üç aylık dönemindeki enflasyonun yüzde 3.9 olarak açıklandığını hatırlatan Karaca, geride bıraktığımız nisan ayında enflasyonun son 3.5 yılın rekorunu kırarak, yüzde 11'in üzerine çıktığını, bunun yanında doğalgaz ve akaryakıta son bir yılda yüzde 30, gıda ürünlerine ise yüzde 13'ü aşan zamlar yapıldığını, tüm bu rakamların da devletin resmi rakamları olduğunu söyledi.

Karaca, "Sokakta, pazarda kısacası hayatın her alanında karşılaştığımız gerçek enflasyon, devletin bu resmi rakamlarının çok daha üzerinde olduğu açık. İçinde bulunduğumuz mayıs ayı ile birlikte 5 aydır maaş zammı almayan kamu emekçisi ve emeklilerin, sunulan teklifi kabul etmesi mümkün değil. Çalışma yaşamını ilgilendiren tüm konuların görüşüleceği, her sendikanın kendi üyeleri adına toplu sözleşme imzalayacağı ve anayasal hakkımız olan grevi teminat altına alan bir yasal düzenleme istiyoruz" dedi.

2012 yılı için en düşük memur maaşının 2 bin 145 TL'ye yükseltilmesi, bu kapsamda da kamu çalışanlarının ücretlerine yüzde 30 oranında zam yapılması talebini gündeme taşıyan Kamuran Karaca, kamuda 'sözleşmeli' ve 'taşeron' gibi güvencesiz çalışmaya son verilmesi, tüm çalışanların iş güvencesine kavuşturulması, çalışanların aldığı tüm ek ödemelerin emekli aylığına yansıtılmasını istedi. Yapılan ortak açıklamanın ardından eylemciler, bir süre daha slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber