Vali Ata: İhale ile yaptırdığımız binalarda sıkıntı görürsek engel oluyoruz

Gaziantep Valisi Erdal Ata, valilik olarak ihale ile yaptırdıkları herhangi bir binada, teslim almadan önce sıkıntı görmeleri halinde engel olduklarını kaydetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Ata, Gaziantep İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti. Yeni seçilen başkan Melih Meriç ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Ata, inşaatların sağlamlığının insan hayatı için çok önemli olduğunu, en büyük görevin inşaat mühendislerine düştüğünü söyledi. Ata, "Gaziantep bilindiği gibi deprem riski taşıyan bir ilimizdir. Bu nedenle yapılan binalarımız konusunda çok dikkatli olmak zorundayız. Bu konuda ise en büyük görev teknik insanlara yani mühendislere düşmektedir. Biz valilik olarak ihale ile yaptırdığımız herhangi bir binada teslim almadan önce sıkıntı görürsek engel oluyoruz ve gerekeni yapıyoruz. Ancak müteahhitler ihalelere girdiklerinde daha mantıklı kırımlar yapsalar hem kendileri zarar etmez hem de daha sağlam ve sağlıklı yapılar ortaya çıkar. Biz bu konuya çok önem veriyoruz ve takibini yapıyoruz. Kanunlar çerçevesinde her türlü yaptırımı da yaptırıyoruz. Sizlerde bu konularda hassas olursanız vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamış oluruz.? diye konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç de oda olarak bu konular üzerinde hassasiyetle durduklarını ve odaya gelen projeler üzerinde çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Meriç, şunları söyledi: ?Bu güne kadar yapılan uygulamalarda tüm projeler odamıza geliyor ve ön bir elemeden geçiriliyordu. Son çıkan yönetmelikle bu denetim biraz azaldı, projeler direkt olarak belediyelere gitmeye başladı. Aslında bu büyük bir sıkıntıdır. Çünkü tüm belediyelerimizde bu projeleri tam anlamıyla kontrol edecek ekip olmayabilir. Bunun değiştirilmesi ve odanın denetiminin devam etmesi önemlidir. Bir de müteahhitlik yapan kişilerin teknik insanlar olmasında fayda var. Her parası olanın müteahhitlik yapması doğru değil, ama kanun olarak da engeli yoktur. Biz deprem riski taşıyan bir ilde yaşıyoruz. Bu sebeple yapacağımız projelerin ona göre yapılması ve can ve mal kaybına neden olunmaması gerekmektedir. Biz oda olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber