Sağlık Gönüllüleri Derneği kuruldu

Sağlık çalışanları dernekleşti. Doktor, eczacı ve diş hekimlerinin kurduğu Erzincan Sağlık Gönüllüleri Derneği (ERSADER), sağlık çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen ERSADER'in açılışına Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan Vekili Yılmaz Karaca, Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habip Yılmaz, Sağlık İl Müdürü Dr. Mesut Turan, Tabipler Odası İl Temsilcisi Dr. Muzaffer Çakmak ve sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, ERSADER'in kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi veren ERSADER Başkanı Dr. Mehmet Kurt, "Sivil toplum örgütleri de ülkemizde ve tüm dünyada insanlara ve insanlığa hizmet etme amacıyla önemli bir görev yapar. Doktor, eczacı, diş hekimleri tarafından kurmuş olduğumuz Erzincan Sağlık Gönüllüleri Derneği de ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hizmet etme gayesiyle kurulmuş olup, özellikle sağlık alanında üzerine düşen görevleri yerine getirmeyi amaç edinmiştir." ifadelerini kullandı.

ERSADER Başkanı Dr. Mehmet Kurt, "Gelişmiş ülkeleri incelediğimiz zaman sivil toplum örgütlerinin çok etkin ve dünya çapında güçlü örgütler olduklarını görmekteyiz. Ülkemizi düşünecek olursak, gelişmekte olan bir ülkeyiz. Bu nedenle, ilerleyen yıllarda ülkemizdeki sivil toplum örgütleri hem ülkemizde, hem de dünyada söz sahibi olacaktır. Yani şu anda açılışını yapmakta olduğumuz Erzincan Sağlık Gönüllüleri Derneği Erzincan'da ve dünyada söz sahibi olacağı inancını taşımaktayız. Erzincan Sağlık Gönüllüleri Derneğinin amacı; günümüzde bütün dünyada yaygınlaşan materyalist anlayıştan sıyrılarak dedelerimizin bizlere miras olarak bırakmış olduğu iyilik, hoşgörü, sevgi ve tolerans anlayışını; etrafımıza ve bütün dünyaya aşılamanın öncelikli görevimiz olduğunu bilerek yola çıktık." diye konuştu.

Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi yaptığı açıklamada, "Dernekleşme sağlık alanında çok yaygın bir durum değil inşallah burada atılan adımlarla beraber diğer illere örnek teşkil eder. Sağlıkçılar sağlık personelleri hep dert dinler gittiğimizde hep dert ile gidiyoruz. Ancak biz idareciler ve yöneticiler çok dertlerini dinlemiyoruz. Belki yeterince bize aksettirilemiyor. Belki sürekli dertle uğraştıklarından kendi dertlerini bek dile getiremiyorlar. Artık dünya sivil topluma doğru gidiyor. Mesleklerin örgütlenmesi bu açıdan önemli. Derneklerin oluşması önemli dertlerini sorunlarını yukarılara iletmeleri açısından önemli." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber