Yıldırım Koleji öğrencileri ödüllü projelerini tanıttı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Yıldırım Koleji bünyesindeki okullarda uluslararası yarışmalarda elde edilen dereceler ile eser ve projelerin tanıtımı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mayıs 2012 19:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıldırım Koleji Anadolu-Fen Lisesi Müdürü Ahmet Arıkçı, okul salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Yıldırım Koleji olarak geçen yıldan zenginleştirilmiş eğitim programı hazırladıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde ürün almaya başladıklarını anlatan Arıkçı, EBİKO'da en iyi 2. web sayfası tasarım ödülünü aldıklarını belirtti.

Proje koordinatörü Zafer Türkmen'in öğrencilerle yaklaşık 6 ay süreyle çalışmalar yaptığını kaydeden Arıkçı, "Çalışmalar neticesinde de TÜBİTAK ve uluslararası farklı yarışmalara projeler gönderdik. Projelerle ilgili 2 başvurumuz kabul edildi. Kabul edilen ve burada sergilediğimiz ürünleri sadece montajlamak, bir kısım parçaları bir araya getirmeyi herkes yapabilir ama yazılımlarını herkes yapamaz. Buradaki eserlerin tamamında var olan yazılımları ise öğrenciler kendileri yaptı. Böyle mutlu günlerimizde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz.? dedi.

Koordinatör Zafer Türkmen de projeler üzerine 1,5 yıldır çalıştıklarını ve 6 aydır da yoğun olarak proje yaptıklarını dile getirdi.

İlköğretim birinci sınıftan itibaren öğrencileri yetenek, bilgi ve meraklarına göre yönlendirdiklerini kaydeden Türkmen, ?Her birimde, derste ve alanda çocukların yeteneğini keşfedip, bunları uygulamaya yönelik eğitime başlıyoruz. Üretim aşaması, mühendislik ve alt yapıya çok ihtiyacımız olduğu dönemlerdir. Bu öğrencilerimizin de bir yıldır hazırladığı projelerin meyvelerini burada görüyoruz. Ülkemizi temsilen uluslar arası katıldığımız yarışmalarda götürdüğümüz 4 projeden biri dünya ikinciliği, ikisi ise dünya üçüncülüğü olmak üzere 3 madalya almayı başardık. Toplamda da tüm yarışmalara katılan okullar arasında en çok madalyayı birden alan tek okul olduk. Bunların hepsinde öğrencilerimiz el emeği, göz nuru olması, çocuklarımızın gecelerini gündüzlerine katarak çalışması, bazı projeler için birkaç gün üst üste okulda kalmaları ve projelerini bitirmek için çalışmaları ayrı bir önemdir.?

Yıldırım Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Sarısoy'un da hazır bulunduğu toplantıda, yarışmalara katılan öğrenciler ürettikleri projeleri slayt gösterisi eşliğinde basın mensuplarına ve katılımcılara anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber