Bakan Kılıç: 81 ilde spor savcılığı kuracağız

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 08:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Kılıç, ?Derbide yaşanan olaylar Fenerbahçe'ye maledilemez. Kupa kazanıldığı sahada verilmeli. Kadınların küfür etmesinden utandım. 81 ilde spor savcılığı kuracağız. 6222 harfiyen uygulanacak? dedi.

SUÇLARA KARŞI KANUN VAR

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kanal 24'te dün akşam, gündemdeki konuları değerlendirdi. Kılıç, ?Kazananları kutlamak lazım. Önce Galatasaray'ı kutluyorum. Sonra da kupayı alan Fenerbahçe'yi. Derbide yaşanan olayları Fenerbahçe'ye maletmek doğru değil. Suç işleyenleri kitleden ayırıp, kanunları uygulamalıyız. Hiçbir gevşemeye mahal olmaksızın 6222 sayılı sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun harfiyen uygulanacaktır? dedi.

TFF İLE ORTAK ÇALIŞIYORUZ

KILIÇ şöyle devam etti: ?Biz bir çalışma başlattık devam ediyoruz, Türkiye Futbol Federasyonu da bir çalışma yapıyor. Tribünlerden her hafta aynı kişiler getiriliyorsa bunlara seyir yasağı ki, zaten kanunda var. Para cezası kanunda var, hapis cezası kanunda var. Bu kanunun hükümleri 81 vilayette aynı hassasiyetle uygulandığı takdirde neticeye çok ciddi katkıları olacaktır. Kimsenin yaptığı yanına kar kalamaz, böyle bir şey olamaz.?

KÜFÜRLER KABUL EDİLEMEZ

KADINLARIN statlarda ettiği küfüre de değinen Bakan Kılıç, ?Sayın Başbakanımız bir itirazını seslendirdi ve bu itiraz hepimizin içinde büyüyen bir itirazdı. Sadece kadınların ve çocukların bulunduğu maçlardan da küfürlerin yükseldiğini gördük. İstenmeyen tezahüratların yükseldiğini gördük. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Erkeklerin olduğu maçlarda, bunu hoşgörebilmek zaten mümkün değil. Kupa kazanıldığı yerde verilmeli? dedi. Hakan Tekin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber