SYDV İlanlarında sonuçlar açıklandıkça, skandallar ortaya çıkıyor

SYDV ilan sisteminin, hiçbir e-devlet projesi ile entegre olmadan sisteme açılmasının yarattığı sıkıntılar, sonuçlar açıklanmaya başlayınca bir bir ortaya çıkmaya başladı. Bakanlık hala konuya ilgi göstermemektedir. Olan komisyonlar kurarak mesai harcayan memurlara ve sıralamaya giremeyen adaylara olmaktadır. Bakan Fatma Şahin, Müsteşar Kenan Bozgeyik neyi bekliyor?...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki duyuru Osmaniye SYDV tarafından yapılmıştır. 6 kişilik ilan için 18 kişi başvurmuş ancak 3 kişi belge teslimine gitmiştir. Bunlardan ikisi şartları taşımış, komisyon bunun üzerine ilanı iptal etmiştir. Bakan ve Müsteşarın bir an önce SYDV ilanlarından başıbozuklukla ilgilenmesini talep ediyoruz. Yüzlerce aday, yüksek puanlı kişilerin heryere başvurması nedeniyle sıralamaya giremediğini ifade etmektedir. Bu nedenle tüm ilanlar iptal edilmeli ve doğru dürüst bir sistemle yeniden başvuru alınamlıdır.


İŞTE OSMANİYE SYDV'NİN YAPTIĞI AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün 03.04.2012 tarihli ve 1223 sayılı yazısı ile yürürlüğe konulan Vakıflarda çalışacak personelin niteliklerini belirleyen "Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına İlişkin Esaslar" ve 4857 sayılı İş Yasası uyarınca 26/04/2012 tarih ve 17 Sayılı Mütevelli Heyeti Kararına göre, Osmaniye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına KPSS sınavına giren ve geçerli döneme ait KPSSP3 puan türünde 60 puan ve daha yukarı puan alanlar arasından mülakat ile belirsiz süreli 6 Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi alımı için ilana çıkılmasına karar verilmiştir.

Bakanlığın http://app.aile.gov.tr/vakifilan/IlanListesi.aspx adresinden 14.05.2012 tarihi mesai bitimine kadar yapılan başvurular sonucunda sistem üzerinden KPSS puanı en yüksel 18 kişi mülakata girmeye hak kazanmıştır. Adayların isimleri Vakfımızın kurumsal web sayfası www.sydv80.gov.tr yayınlanmıştır. Adayların istenen belgeleri 16.05.2012 saat 17.00'a kadar Osmaniye İli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Hükümet Konağı Zemin Kat N Blok adresine şahsen teslim etmeleri istenmiştir.

Mülakata girmeye hak kazanan 18 kişiden 3 kişi Vakfımıza başvurmuş olup, teslim edilen belgeler doğrultusunda başvuru sahiplerinin Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen Genel ve Özel Şartlara uygunluğu kontrol edilmiştir. 2 kişinin şartlara uygun olduğu, 1 kişinin gerekli şartları taşımadığı anlaşılmıştır. Vakfımız Mütevelli Heyetinin 17.05.2012 Tarih ve 20 sayılı toplantısı kararınca "6 kişi alınacak olması nedeniyle yeterli sayıda geçerli başvuru olmadığından" personel alımının iptal edilmesine karar verilmiştir. Kamuoyuna ilanen duyurulur. 17.05.2012


MERSİN TOROSLAR SYDV DUYURUSU

Toroslar İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetinin 07/05/2012 tarih ve 2012/23 sayılı kararı ile Vakfımızda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fon Kurulu'nun 16/02/2012 Tarih ve 2012/01 sayılı "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Personelinin Norm Kadro Standartları, Nitelikleri, Özlük Hakları ve Çalışma Şartlarına ilişkin Esasları kapsamında, "Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi" unvanı ile 6 (Altı ), Yardımcı Hizmet Görevlisi unvanı ile 1 (bir) personel istihdam edilmesi duyurulmuştu.

Vakıf Mütevelli Heyetimizin 10/05/2012 tarih ve 2012/24 sayılı kararı ile İlimizde tüm personel alımların Mayıs Ayı içerisinde yapılacağından, tüm ilçelere başvuran kişilerin aynı kişiler olması nedeniyle sağlıklı bir sınav ve personel seçimi yapılamayacağından Vakfımızın personel alımının iptaline karar verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber