Buğdayın atası Siyez'den ekmek yaptılar

Türkiye'nin Presidium'a giren tek ürünü olan Siyez Buğdayı ve Bulguru, doğallığı, besleyiciliği ve sağlıklı oluşuyla tüketicilerin ve araştırmacıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güran Ünal ve Ünallar San. Tic. Ltd. Şirketi'nden Seval Banu Kalaycı, Konya Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu'nda, Kastamonu'yu 'Siyez Ekmeği' isimli bildiriyle temsil etti.

Buğdayın atası olarak bilinen ve 10 bin yıldır genetiği değişmemiş Siyez Buğdayı'nın kullanıldığı çalışmada, Seydiler'de kurulu Tokalı Gıda Siyez İşleme Tesisi'nden temin edilen Siyez Unu, Ünallar Ltd. Şti. laboratuvarlarında Metin Ünal, Seval Banu Kalaycı ve Doç. Dr. Güran Ünal tarafından farklı karışımlarla denenerek, lezzetli ekmeğe dönüştürüldü. Güran Ünal, yaptığı açıklamada, "Sağlıklı bir toplum ve gelecek için doğal ürünlerle beslenmenin öneminin her geçen gün daha fazla anlaşıldığı günümüzde, sofralarımızda böylesine orijinal besinlere yer verebilmemiz adına bu tip çalışmaların devam etmesi ve desteklenmesi son derece önemli. Biz önemli bir çalışma yaptığımızı düşünüyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber