Üstün zekalı çocuklar okul öncesi dönemde keşfedilecek

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Yurtdışı Projeler Şube Müdürü Dr. Demet Gören Niron, özel yetenekli çocukların okul öncesi dönemde keşfedilmesi için projeler geliştirmeye başladıklarını açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı(ZEP) eğitmenleri, Zirve Üniversitesi ICECER organizasyonuna katıldı. ZEP eğitmenleri, Zirve Üniversitesi'nde okul öncesi eğitim programlarında üstün zekalı ve özel yetenekli öğrencilerin eğitimi modelleri ile ilgili programları takip etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Yurtdışı Projeler Şube Müdürü Dr. Demet Gören Niron'un 'Kaliteli Okul Öncesi Eğitim Hizmetlerinin Yaygınlaştırılmasına Yönelik MEB Tarafından Yürütülen Projeler' sunumunu dinleyen ZEP eğitmenleri, Niron'la okul öncesi eğitimde özel yetenekli öğrencilerin eğitimi konusunda fikir alışverişinde bulundu. ZEP eğitmenleri, Didem Rumeysa Sezginer ve Rümeysa Kurum, programda Güney Eğitim Kurumları'nda özel yetenekli öğrenciler için sunulan Zenginleştirilmiş Eğitim Programı'nın tanıtımını yaptılar.

Programda konuşan ZEP eğitmeni Didem Rumeysa Sezginer, ?Zihni potansiyeli yüksek öğrencilerin okul öncesi süreçte tespit edilip özel bir eğitim sürecine alınması çok önemli. Erken yaşta yetenekleri tespit edilip zengin bir öğrenme çevresi ile buluşturulmuş öğrencilerle ilköğretimde Zenginleştirilmiş Eğitim Programı'nı paylaşmak bizim çalışmalarımızın da verimliliğini çok artıracaktır. Bu yüzden özel yetenekliler çalışmalarının okul öncesi dönemde başlatılmış olması, ülkemiz için önemli bir kazanım olacaktır.? önerisinde bulundu.

Öneriyi çok haklı bulan Niron, ?Bakanlığımızda bu konu ile ilgili bazı projeler geliştirmeye başlandı. Bu alan okul öncesi eğitim adına çok yeni olmakla birlikte, gerçekten çok önemli bir çalışma alanı.? ifadelerini kullandı.

ZEP bültenini ilgiyle inceleyen Niron, bu çalışmaları çok zengin ve orjinal bulduğunu ve Bakanlıkta da değerlendirileceğini, mümkün olduğunca okul öncesi süreç için çalışmaların modelleneceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber