Terör operasyonu polis kamerasında

İstanbul'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 12'si tutuklanmaları telebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin, soruşturma ile ilgili dağıttığı görüntülerde, yakılan araç ve boru tipi bombanın gizlendiği yerden çıkarılması görülüyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün koordinasyonlu çalışmasında gözaltına alınan 20 kişiye ve operasyona ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şahısların, Esenyurt, Zeytinburnu ve Beyoğlu'nda molotoflu, havai fişekli, ses bombalı korsan gösteriler kapsamında yakalandığı belirtildi. Bu şüphelilerden 5'inin emniyetten serbest bırakıldığı, geri kalanların adliyeye sevk edildiği, adliyeye sevk edilenlerden de12'sinin de tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiği ifade edildi. 3 kişi hakkında ise denetimli serbestlik kararı verildi açıklandı.

Polisin operasyon görüntülerinde ise yakılan araçlar ve gösteriler sırasında polisin tespit ettiği şüpheliler yer aldı. Operasyon için adreslere gelen polislerin şüphelileri gözaltına alarak araçlara bindirmesi de görüntülere yansıdı.

Yapılan aramalarda bir boru tipi bomba, bir tabanca, 9 mermi, örgütsel içerikli doküman ve bomba yapımında kullanılan malzeme da ele geçirildi. Boru tipi bombanın gizlendiği yerden çıkarılması ve delil torbasına konulması da polis kamerası tarafından kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber