Sivas Valisi Kolat, esnafın sorunlarını dinledi

Sivas Valisi Ali Kolat, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ile birlikte Birliğe bağlı odaları ve eski sanayi çarşısında bulunan esnafı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Sanayi Çarşısı'nda bulunan bıçakçı, kalaycı, demirci, sobacı, marangoz, demirci esnaflarını tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinleyen Vali Ali Kolat, burada bulunan Marangozlar Esnaf Odası, Keresteciler ve Mahrukatçılar Esnaf Odası, Demirciler Esnaf Odalarını ziyaret ederek yönetim kurulları ile bir araya geldi.

Marangozlar Odası Başkanı Raif Aydın ve Keresteciler ve Mahrukatçılar Odası Başkanı Yasin Yaman, esnafın sıkıntı içerisinde olduğunu, sanayinin kaldırılması nedeniyle huzursuz olduklarını belirterek, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. Bir süre yönetim kurulları ile sohbet eden Vali Ali Kolat, eski sanayi çarşısının kaldırılması gerektiğini ancak, esnafın da mağdur edilmeden sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.

"KANTİN KİRALARI DÜŞÜRÜLMELİ"

Eski Sanayi de esnaflarla sohbet eden ve çay içen Kolat, esnafların sorunlarını dinledikten sonra Kahveciler Esnaf Odasını ziyaret etti. Burada oda Başkanı Beşir Köksal ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Vali Kolat, odanın çalışmaları hakkında Köksal'dan brifing aldı. Oda Başkanı Beşir Köksal, esnafın sorunlarına değindi. Sigaradan dolayı esnafın mağdur olduğunu belirten Köksal, özellikle kahvehanelere yazılan cezalardan dolayı esnafın huzursuz olduğunu söyledi. Okul kantinlerine de değinen Köksal, kantinlerde bazı ürünlerin satışının yasaklanması nedeniyle sıkıntıya girdiklerini dile getirerek, kantin kiralarının düşürülmesi yönünde Vali Ali Kolat'tan destek istedi.

"PAZARCILAR MARKETLERDEN YAKINDI"

Sivas Valisi Ali Kolat, daha sonra Pazarcılar Esnaf Odasını ziyaret ederek, oda başkanı Adem Argından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Argın, market sayısının fazla olması ve her gen gün yeni marketlerin açılması nedeniyle pazarcı esnafının mağdur olduğunu dile getirerek çözüm bulunmasını istedi.

Vali Ali Kolat'ın son durağı ise Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası oldu. Oda Başkanı Mehmet Akgül, Vali Ali Kolat'a, odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgülde en büyük sorunlarından birisinin marketler olduğunu dile getirerek, marketlerin esnafları mağdur ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber