Bakan Çağlayan: Adana, sanayide eski günlerine dönüyor

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türk sanayisinin ilk okulu olan Adana'nın 1,8 milyar dolarlık ihracatla 11. sırada yer aldığını belirterek, şehrin yeniden sanayide eski günlerine döndüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan, Anadolu Girişimci İşadamları Derneği'nin (AGİD) açılışına katıldı. Dernek Başkanı Ahmet Coşkun ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan Bakan Çağlayan, buradaki konuşmasında, şehirdeki ziyaretinde iki fabrikanın açılışını yaptığını hatırlatarak, şehrin yeni tesislerin açıldığı, yeni istihdamın ve ekonomik ortamın sürekli geliştiği adeta uluslararası ve yerli yatırımcıların yatırım yapmak için yarıştığı bir kent olma özelliğine yeniden kavuştuğuna dikkat çekti.

Adana'nın Türk sanayisinin ilk okulu, meşalesinin yakıldığı yer olduğunu hatırlatan Çağlayan, özellikle tekstil ve konfeksiyon sektörünün ilk mektebi olduğuna dikkat çekti. Şehrin, zaman içinde Adana bu özelliği kaybettiğini ancak bugün geldiği seviyenin son derece önemli olduğunu aktaran Bakan Çağlayan, "Bugün Adana ilk 11 ihracatçı il arasında yerini alıyor. 1,8 milyar dolar geçen yıl yapmış olduğu ihracatı ümit ediyoruz ki bundan sonra 2 milyar doların daha üzerine çıkaracak ve önemli açılımları gerçekleştirecektir." dedi.

'ADANALI SENİN BİLETİNİ KESER'

Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile katıldıkları toplantıda MHP'li iki milletvekilinin tepkisi ile karşılaşmalerını ise "Bunlar bizim moralimizi bozmaz" ifadeleriyle değerlendirdi. 27 yıl sanayicilik yaptığını, ekonomi konusunda ders verecek kadar tecrübesi olduğunu kaydeden Çağlayan, "Benimle bu konuda tartışmak isteyenle herkesin önünde tartışmaya hazırım. Yeterki benimle tartışacak bilgiye sahip olsun. Benim bir yatırımcı yer verirseniz 1 milyar dolarlık yatırım yapmak istiyor sözlerimden sonra tepki gösterdiler. Ne bileyim muhalefet partisi milletvekillerinin Adana'ya yatırım yapmaktan gocunduklarını. Bene ne bileyim onların Adana'ya yatırım yapılması konusunda muhalefet edeceklerini. Yatırıma karşı muhalefet ediyorsan Adanalı senin biletini keser." dedi.

Bakan Çağlayan daha sonra AGİD Başkanı Ahmet Coşkun, Vali Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri Fatoş Gürkan, Necdet Ünüvar ile birlikte kurdele kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber