Destici: Başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çeken kişi anayasal suç işlemektedir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Ege Üniversitesi'nde fotoğraf makinesiyle başörtülü öğrencilerin okumasına engel olmaya çalışan Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Esat Rennan Pekünlü'nün anayasal suç işlediğini belirterek, bu kişi hakkında adli ve hukuki soruşturma yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Destici, "Bu kişi ile ilgili gerekli işlemin yapılması lazım ki bundan sonra hiç kimse böyle bir şeye cüret edemesin, tevessül edemesin." dedi.

BBP İzmir il binasında basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Destici, insanların dini inançlarıyla, bireysel hak ve özgürlükleriyle oynamanın tehlikeli olduğunu, bunun, uzun vadede sonuç vermediğini söyledi. Darbeler ve 28 Şubat süreçlerinde bu tür uygulamaların yapıldığını hatırlatan Destici, "Bunu yapanlar hedeflerine ulaşamadı. Millet ne istiyorsa o olur. Milletin istediğinin önünde de milletin idaresinin, inançlarının önünde hiç kimse duramaz. Neticede herşey millete göre düzenlenmeli ve taleplerine, isteklerine göre yapılmalı." diye konuştu.

Başörtüsü yasağının, ülkede yıllarca zulüm olarak devam ettiğini kaydeden Genel Başkan Destici, "Özelillikle 28 Şubat sürecinde binlerce kız öğrencimiz, çalışan kardeşimiz büyük mağduriyetler yaşadı. Bugün hala o zihniyetin devam ediyor olması, bazı kişiler ve kurumlar tarafından ısrarla sürdürülmeye çalışılıyor olmasının hiçbir faydası yoktur. Neticede buna yeltenenler, bizleri, milleti karşısında bulurlar. Bu ülkede başı açığın da kapalının da Alevininde Sünninin de herkesin kendi inançları ile anlayışları ile yaşaması için özgür ortamların sağlanması gerekir." şeklinde konuştu.

Anayasa'nın 24. maddesi ile inanç özgürlüğünün garanti altına alındığını, ancak uygulamada gerçekleşmediğine dikkat çeken Destici, "Yıllarca bu ülkedeki insanların dini inançlarıyla kılık kıyafetleriyle oynandı, yaşam tarzlarına müdahale edildi, ibadetlerine müdahale edildi. Artık bundan vazgeçmeleri lazım, yani buna artık cesaret edememeleri lazım. Buna artık kimsenin tevessül edememesi, aklından bile geçirmemesi lazım. Çünkü bu konuda ağır bedeller ödemiş olan bizler, bundan sona buna müsaade etmeyeceğiz. Milletin iradesinin de talebinin de bu yönde olduğu net bir şekilde hem referandum sürecinde hem başka düzenlemeler yapılırken, milletin tavrının bu olduğu net bir şekilde ortaya kondu." diye ifade etti.

Ege Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin fotoğrafını çekerek derslere almayan kişi hakkında mutlaka idari işlem ve soruşturmanın yanı sıra hukuki soruşturmanın da yapılması gerektiğini belirten Destici, şöyle dedi: "Kişilerin özgürlüklerini kısıtladığı için kişilerin dini inaçlarına, düşüncelerine dini hayatına müdahale ettiği için anayasal suç işlemektedir, hukuken suç işlemektedir. Bu kişi ile ilgili gerekli işlemin yapılması lazım ki bundan sonra hiç kimse böyle bir şeye cüret edemesin, tevessül edemesin."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber