Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nden Vali Lekesiz'e tepki

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay Valiliği'nin kararı ile gerek ajans temsilcilerinin, gerekse yerel basın mensuplarının davet edilmelerine rağmen Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nda gerçekleşen Dörtyol şehitlerini memleketlerine uğurlama törenine alınmamalarına, Hatay Gazeteciler Cemiyeti tepki gösterdi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen, basına yapılan ayrımı şiddetle kınadıklarını açıkladı. HGC Başkanı Yetişen, hain pusuda şehit düşen kahraman fubayların cenaze töreninde yerel basın ve diğer ajans temsilcilerinin cenazesinin yapıldığı alay komutanlığına alınmayarak, sadece Anadolu Ajansı ve TRT'nin alınmasını basına uygulanan bir sansür olarak kabul ettiklerini belirtti. Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu da Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in gazetecilerin şehitleri uğurlama törenini takip etmelerini neden engellediğini açıklamasını istedi.

Hatay Valiliği'nin basın organları arasında ayırım yapmasının son derece sakıncalı ve yanlış bir davranış olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Abdullahoğlu, "Bir ilin valisinin gazeteciler arasında ayırım yapması doğru ve şık bir hareket değildir. Hele hele şehitlerimizin cenazelerine basını aldırmamasının sebebini ve gerekçesini mutlaka açıklamalıdır." dedi.

Antakya basınının görevini büyük bir özenle yaptığını ve Hatay Valisi'nin hemen hemen tüm haberlerine sütunlarında yer verdiğine dikkat çeken AGC Başkanı Abdullahoğlu, "Antakya basınının yanı sıra, töreni izlemeye gelen diğer yaygın basın elemanlarının alınmayıp sadece TRT ve Anadolu Ajansı'nın alınması, tarafsızlık ilkesinin bir ihlali olarak değerlendiriyorum. Sayın Vali Lekesiz'i, Antakya yerel basınına karşı sergilediği bu tutumunu gözden geçirmeye davet ediyorum." çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber