Düzceli işadamlarına 'Yeni Türk Ticaret Kanunu' ve kurumsallaşma anlatıldı

Düzce Sanayici ve İşadamları Derneği (DÜSİAD) üyelerine ?Yeni Ticaret Kanunu ve Güncel Vergi Uygulamaları' kapsamında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mayıs 2012 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin konuk olarak katıldığı seminerde katılımcılara uygulamalı olarak eğitimler verildi.

DÜSİAD Başkanı Eyüp Çakır, dernek olarak sadece kültürel faaliyetler değil; ekonomik ve güncel konularda da faaliyetler düzenlediklerini, bu seminerin de bunlardan biri olduğunu belirterek; ?Yeni Ticaret Kanunu ve güncel vergi uygulamaları ve meslek yasasındaki sıkıntılar konuşulmuş, bazı çözüm önerileri üretilmiştir. Seminerimize konuşmacı olarak ise TURMOB Denetim Kurulu Üyesi Yeminli Mali Müşavir Muzaffer Koyuncu katılırken, üyelerimizin yasaları iyi takip etmelerini ve bu konuyu ciddi almalarını istiyorum.? dedi.

'Seminerde Türk Ticaret Kanunu ve Güncel Vergi Uygulamaları' hakkında bir sunum yapan Muzaffer Koyuncu, artık işletmelerin yönetim anlayışının ?benim şirketim? düşüncesinden uzaklaşması gerektiğini, şirketlerin kurumsallaşma ile bunu çözebileceklerini belirtti. Getirilen değişikliklerden olan şirketlerin denetime tabi olması hususunda açıklamalarda bulunan Koyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Artık şirketler yılsonu bilanço ve gelir tablolarını şimdiki gibi değil, bir denetim şirketine denetlettikten sonra açıklayabilecekler. Bu ciddi değişime şimdiden hazırlık yapılması gerek. Kanun uygulamasına hemen hemen 1 sene gibi kısa bir süre kaldı. Yeni TTK ile her şirketin bir resmi web sayfası zorunluluğu var ve bu sayfada şirketle ilgili bilgilerin açık ve eksiksiz olarak bulundurulması gerekiyor. Artık tebligatlar ve genel kurula katılımlar e-şifre ile internetten yapılabilecek? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber