Gündemden önemli başlıklar...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2005 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın gündemi
- Bülent Arınç, Hindistan Halk Temsilcileri Meclisi Başkanı Somnath Chatterjee ile biraraya gelecek. Chatterjee ve beraberindeki heyet daha sonra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile mecliste görüşecek.

Bakanlar Kurulu toplantısı
- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 11.00'de toplanacak.

Bakanların faaliyetleri
- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 10.00'da Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Elektrik İşleri Etüt İdaresi'nin (EİE) işbirliğiyle yürütülen 3. ülke eğitim programları kapsamındaki "2. Uluslararası Enerji Yöneticisi Kursu"nun açılış törenine katılacak.
- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan, saat 08.30'da Fransız Girişimciler Hareketi'nin (MEDEF) Uluslararası İlişkiler Birimi heyeti üyesi işadamlarıyla, Hilton Oteli'nde çalışma kahvaltısında biraraya gelecek. Kahvaltı sonrası ortak bir basın toplantısı düzenlenecek. Bakan Babacan, Türkiye-AB Karma Komisyonu'nun saat 15.00'te Mövenpick Otel'de düzenlenecek toplantısına da katılacak.

İsveç Veliaht Prensesi Victoria Türkiye'de
- İsveç Veliaht Prensesi Victoria, saat 16.00'da "İsveç Yatırımları" konulu seminere katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Madrid'de Sosyalist Enternasyonal başkanlık seçiminin yapılacağı toplantıya katılacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Almanya'daki temasları çerçevesinde Essen'de Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı'nı ziyaret edecek.
- Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, saat 11.00'de Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Aksu'yu kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- AB-İş-Kur işbirliği kapsamında Kadın ve Gençlik Platformu Derneği ile Keçiören Belediyesi tarafından yürütülen Özürlülere Meslek ve İş Edindirme Projesi Eğitim Birimi saat 14.30'da açılacak.
- Kamu İhale Kurumu tarafından saat 14.00'te Elektronik İhale Formu düzenlenecek.
- Arı Okulları Genel Müdürlüğü, saat 10.00'da 20. yıl kutlama töreni düzenleyecek.
- Halkevleri Altındağ-Yeniyol Şubesi tarafından saat 14.00'te kayıt paralarıyla ilgili basın açıklaması yapılacak.
- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu 54. toplantısı, İstanbul'da başlayacak
- 20 Kasım 2002 tarihinde İstanbul Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi'nde işçiler arasında çıkan kavgada 3 Nakliyat-İş üyesi işçinin öldürülmesi, 7 kişinin yaralanması nedeniyle açılan davaya saat 10.30'da Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.
- Kadıköy Belediyesi ÖSS moral etkinliği, 13.00-16.00 saatleri arasında Kadıköy Halk Merkezi'nde düzenlenecek.
- Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği 2004 yılı oyunculuk ödülleri, Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.
- DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, DİSK Kocaeli Bölge Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenleyecek.
- Bucak bölgesi eğitim ve kültür çalışmalarına destek vermek amacıyla Bucak-İncirhanı'nda TRT ses sanatçıları Emine Akmeş, Sebahattin Gülümser ve TRT saz sanatçılarının yer alacağı 5. Geleneksel Eğitim ve Kültür Festivali gerçekleştirilecek.
- İslam Kalkınma Bankası yönetim kurulu üyesi Dr. Cafer Karataş, Van Sanayi ve Ticaret Odası (VATSO) başkanlığının üyelerine yönelik düzenlediği "Ülkemizde Kobilerin Finansman Olanakları" konulu konferansa katılacak.
- Genel merkezi Konya'da bulunan Endüstri Holding'in yönetim kurulu başkanı Ali Altunbaş, son gelişen olayları saat 14.00'te düzenleyeceği basın toplantısında değerlendirecek.
- EBSO'da Seveso-2 Semineri gerçekleştirilecek.
- İtalya'nın İzmir Konsolosu Michele Tomassi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ve İzmir Ticaret Odası'nı ziyaret edecek.
- İzmir Serbest Muhasebeciler Derneği, Dernek Kanunu'nun kabulünün 16. yıldönümü nedeniyle bir program yapacak.


DÜNYA GÜNDEMİ
----------------------

Blair-Putin görüşmesi
- İngiltere Başbakanı Tony Blair, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile biraraya gelecek. Görüşmede ikili işbirliği ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunulacak. Blair, daha sonra G-8 Zirvesi için Almanya'ya geçerek burada Başbakan Schröder ile biraraya gelecek.

Blair-Schröder görüşmesi
- İngiltere Başbakanı Tony Blair ve Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Berlin'de biraraya geliyor. Liderlerin görüşme öncesi basın açıklaması yapması bekleniyor.

Schröder-Borrell görüşmesi
- Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, AB Parlamentosu Başkanı Josep Borrell Fontelles ile görüşecek.

46. Uluslararası Havacılık Fuarı
- 46. Uluslararası Havacılık Fuarı, Fransa'nın Le Bourget Havaalanı'nda yeni süper jumbo jet A380'lerin katılımıyla açılıyor. 19 Haziran'a kadar sürecek fuara, Türkiye'de savunma sanayi ve havacılık sektöründen yaklaşık 10 şirketin katılması bekleniyor.

AB dışişleri bakanları toplanıyor
- AB dışişleri bakanları, Lüksemburg'da 16-17 Haziran'da düzenlenecek AB Liderleri Zirvesi öncesi düzenli toplantılarını yapıyor.

Kohler, Norveç'te
- Almanya Cumhurbaşkanı Horst Kohler, Oslo'daki 2 günlük temaslarına başlıyor.

Annan, Paris'te
- AB Genel Sekreteri Kofi Annan Paris'te temaslarda bulunacak.

Tymoshenko'nun Paris ziyareti
- Ukrayna Başbakanı Yulia Tymoshenko Paris ziyaretine devam ediyor.

ABD-Hollanda hazine bakanlarının görüşmesi
- ABD Hazine Bakanı John Snow ve Hollanda Hazine Bakanı Gerrit Zalm biraraya geliyor.

Papoulias, Avusturya'da
- Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias Avusturya'yı ziyaret edecek.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın toplantısı
- Viyana'daki UAEA toplantısında Başkan Muhammed el Baradei'in 3. dönem başkanlığı adaylığıyla İran ve Kuzey Kore'nin nükleer programına ilişkin raporu ele alınacak.

Lübnan'daki seçim sonuçları açıklanıyor
- Lübnan seçimlerin 3. ayağının resmi kesin sonuçlarının açıklanması bekleniyor.


SPOR GÜNDEMİ
--------------------

Voleybol
- A Milli Bayan Voleybol Takımı, 3. Uluslararası Boris Yeltsin Bayanlar Voleybol Turnuvası'na katılmak üzere günü saat 09.10 uçağıyla Rusya' ya gidecek.

Futbol
- Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Mehmet Üstünkaya, ölüm yıldönümünde Aşiyan'daki kabri başında saat 14.00'te düzenlenecek törenle anılacak.

Basketbol
- A Milli Basketbol Takımı, Akdeniz Oyunları hazırlıklarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacağı antrenmanla sürdürecek.
- Yıldız Erkekler Türkiye Basketbol Şampiyonası Malatya'da devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber