Ölen emeklilerin maaşını çektiler

Haber Giriş : 13 Haziran 2005 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize İl Jandarma Komutanlığı'nca il merkezi ve ilçelerinde ölü olan 239 emeklinin maaşlarının yakınları tarafından alındığı belirlendi. İl jandarma komutanlığı kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekiplerince yürütülen çalışmada, Çayeli'nde 69, Derepazan'nda 3, Pazar'da 30, Ardeşen'de 17, Çamlıhemşin'de 18, Kalkandere'de 4, Fındıklı'da 43 ve İyidere'de 55 olmak üzere 239 emeklinin öldüğü halde maaşlarında hareketlilik olduğu belirlendi.

Bunun üzerine başlatılan soruşturmada, ölen emeklilerin maaşlarının, yakınları tarafından banka hesaplarından çekildiği anlaşıldı. Soruşturma kapsamında bugüne kadar 38 kişi hakkında "sahte evrak düzenlemek" suçundan işlem yapıldı.

Söz konusu 38 kişi, adliyeye sevk edildi. İfadeleri alınan kişiler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öte yandan Çayeli ilçesinde 1990 yılında vefat eden RG'nin de maaşında hareketlilik tespit eden jandarma ekipleri, yaptıkları araştırmada, R.G'nin maaşının, kızı AJ. tarafından 2001 yılına kadar ATM'den çekildiği, 2001 yılında ise söz konusu bankanın, maaşı almayı sürdürebilmesi için A.D'den vekâlet yenilemesini istediği öğrenildi.

Bunun üzerine 11 yıl önce ölen annesi için bağlı bulunduğu mahalle muhtarlığından annesi adına yaşlılık kâğıdı, noterdense vekâletname alan A.D. 2004 yılına kadar annesi R.G'nin emekli maaşını almayı sürdürdü. Bu tarihte jandarma ekiplerince yakalanarak adliyeye sevk edilen A.D, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber