Kuvayi Milliye Anıtı'na 40 metre yüksekliğinde bayrak

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan ve ilçenin en önemli sembollerinden biri olan Kuvayi Milliye Anıtı'na 40 metre yüksekliğinde Türk bayrağı monte etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, 1995 yılında okaliptüs ağacından yapılmış ve aşınmadan dolayı tehlike arz eden direk sökülüp, yerine 12'ye 8 metre ebadında, 40 metre yüksekliğinde paslanmaz çelikten yapılan direk yerleştirilerek Türk bayrağı göndere çekildi.

Vinçlerin yardımı ile 2 saat süren monte çalışmasını inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, "Ay yıldızlı bayrağımız, Cumhuriyet var olduğu sürece göklerde dalgalanacaktır" dedi. Milis kuvvetlerini temsil eden ve ilçenin en önemli sembollerinden biri olan Kuvayi Milliye Anıtı'na yerleştirilen 40 metre yüksekliğindeki Türk bayrağının şehrinin her noktasından görülebileceğine dikkat çeken Tuna, "1995 yılında okaliptüs ağacından yapılan bu anıttaki Türk bayrağının direği yıpranmış olması nedeniyle tehlike oluşturuyordu ve yüksekliği biraz kısaydı. Yaptığımız çalışma ile 40 metre yüksekliğindeki bayrağı anıtımızda göndere çektik. Kuvayi Milliye Anıtımız bölgemizin sembolü olmaya devam edecek. Toroslar'a hayırlı olmasını diliyorum. Ay yıldızlı bayrağımız, Cumhuriyetimiz var olduğu sürece göklerde dalgalanacaktır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber