Akçakoca en temiz şehir yarışmasına katılıyor

Düzce'nin Akçakoca ilçesi Belediye Başkanı Fikret Albayrak, bu güne kadar yapılan çalışmalar ile ilgili yaptığı açıklamada ?Her şey planlandığı gibi gidiyor. Gecikmeler var ancak yarım bırakılan bir işimiz yok? dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye olarak yaptıkları çalışmaların iç içe olma özelliği taşıdığına bu nedenle bölüm bölüm yapılması söz konusu olduğuna dikkat çeken Albayrak, ?Rutin çalışma programımızda olan sapak mevkiinde kilit parke çalışmaları, Ayazlı yol genişletme ve taş duvar yapımı, orta refüj, mezarlıklar ve Çuhalı park bahçe çalışmaları yapıldı. Osmaniye Mahallesi yağmur suyu kesin çözümü yağmur giderleri çalışması yapılıyor. Hiçbir işimiz yarım bırakılmamıştır ve bırakılmayacaktır? diye konuştu.

Sahil düzenleme birinci etabının başladığını ve Oto Sokaktaki projenin tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Albayrak, ?Oto sokakta çok amaçlı bir park ve gezinti alanı tamamlanmak üzere. Buraya yüksek ağaçlar yanı sıra çok sayıda bodur ve süs ağaçları ile çiçekleme yapıyoruz. Oturma guruplarının konulacağı alanda tek sorun trafolar. Çirkin ve yakışıksız duruyorlar. Bu konuyu da ilgili mercilerle görüşüyoruz. Taşınması için gereken her şey yapılacaktır. Sahil bandı birinci bölüm resmen başladı. Yapımcı firma cami önünden Kamelyaya kadar yürüyüş, gezi ve dinlenme alanlarından oluşan ilk bölümü tamamlayacağız. Hedef Ağustos sonu? açıklamasında bulundu.

Yol tamiratlarının atık su ve dere temizliklerinin bir program içinde sürdüğünü söyleyen Başkan Albayrak ?Eski belediye pasajının kültür merkezine dönüştürme çalışmaları sürüyor. Özel mülkiyete ait olan bölüm içinde görüşmelerde bulunuyoruz. Bu binanın onarımı ile hem ekonomik değerini artıracağız hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış olacağız. Yollarda geçici onarımlar yapıyoruz. Baskı beton yol yapımı ihale edildi. Çuhalı Caminin arkasından geçecek yol merkez camisine kadar olan bölümü bitirilecek? dedi.

EN TEMİZ KENT YARIŞMASINA KATILIYORUZ

Başkan Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın açtığı en temiz kent yarışmaya katılmak için gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek ?3 yıl içinde yaptığımız çalışmaları proje haline getirdik. İl Çevre Müdürlüğü ile değerlendirdik. Valilikçe oluşturulan bir komisyon ilçemize gelerek dosyadaki çalışmaların yapılıp yapılmadığını yerinde inceledi. Çok olumlu intibalar edindik. Düzce ilinden biz katılıyoruz. Derece alırsak çok ihtiyacımız olan bir vidanjör kazanacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber