Kartepe'de atık lastikler toplanıyor

Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, toprak kirliliğinin önüne geçmek için çalışmalarını arttırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2009 yılından beri arazide atık yönetim çalışmaları yapan Kartepe Belediyesi bu kez de arazideki atık lastiklere el attı. İlçe içerisindeki lastik tamircileri ile çalışmalar yapan ekipler zaman zaman yol kenarlarına ve dere yataklarına da atılmış olan araç lastikleri toplayarak, toprak kirliliğini önlemeye çalışıyor.

Çevreye bilinçsizce atılan araç lastiklerinin başta toprak kirliliği olmak üzere çevre ve insan sağlığına ciddi anlamda zararı olduğunu söyleyen Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İlknur Şakar, atık lastiklerin toplanması yönünde çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Şakar, "Bu konuda vatandaşımızı da bilgilendiriyoruz. Atık lastikler yalnızca toprak kirliliğine sebep olmuyor, aynı zamanda sinek, fare vb. haşerelerin de üremesi için uygun ortamı sağlıyor. Özellikle yaz aylarında yüksek miktarda yangın risk içeriyor. Bu nedenle vatandaşlarımızdan artık kullanılamayacak halde olan atık araç lastiklerini müdürlüğümüzün 373 62 41 nolu telefonuna ya da zabıta müdürlüğümüzün 373 60 60 nolu telefonuna bildirmelerini rica ediyoruz. Biz gelip lastiklerini kapılarından alıyoruz? dedi.

Gelişigüzel şekilde atılan lastiklerinin toplanmasının ve bertarafının zor olduğunu söyleyen İlknur Şakar, ?Topladığımız bu atık lastiklerin parklarda kauçuk zemin olarak tekrar kullanılmasını sağlıyoruz. Böylece hem çevremizi korumuş hem de ekonomimize katkıda bulunmuş oluyoruz? dedi. Kartepe adının artık turizmle birlikte anıldığını ifade eden Şakar, ?Arazide gelişi güzel atılmış atıklar turizm cenneti olan Kartepemize hiç yakışmıyor, bu nedenle bütün vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber